Ta konec tedna bo dogajanje v Trzinu popestril tradicionalni priljubljeni Florjanov sejem, ki ga ob pomoči občine in vrste trzinskih društev in organizacij pripravljajo člani Turističnega društva Kanja.

Na sejmu bodo lahko Trzinci in obiskovalci med drugim uživali v občudovanju in okušanju doslej največje trzinske klobase in najdaljše potice, ki bo, kot napovedujejo, vsaj meter daljša od lanske petmetrske. Otroci bodo lahko iskali Hribarjev cekin, merili svoje spretnosti na otroški olimpijadi, mladi glasbeniki iz Glasbene šole Lartko pa bodo ob desetletnici svoje šole pripravili slavnostni koncert. Svoje ljubljence bodo predstavili lastniki starodobnikov.

Gasilci bodo predstavili novo vozilo

Florjanov sejem so odprli s sinočnjim koncertom skupine Mambo Kings na športnem igrišču ob osnovni šoli, kjer je tudi sejmarjenje ter večina današnjih in jutrišnjih prireditev. Na več kot 60 stojnicah se predstavljajo trzinska podjetja, mojstri umetne obrti in rokodelci. Jutri, na god farnega zavetnika sv. Florjana, bodo gasilci v družbi okoliških gasilskih društev, Mengeške godbe in narodnih noš dopoldne popestrili s slavnostno povorko, v kateri bodo odkorakali k Florjanovi maši, po njej pa bodo na sejemskem prizorišču predali namenu novo gasilsko vozilo. Sejemsko dogajanje bodo popestrili tudi člani drugih trzinskih društev: športniki s športnimi tekmovanji, orientacisti s tekmovanjem v orientaciji, planinci s plezalno steno, svoje znanje bodo predstavili kotalkarji kotalkarskega kluba Pirueta, rolkarji in plesalci hiphopa… Za glasbene užitke bodo skrbeli tudi Ognjeni muzikantje, Kvatropirci, Mengeška godba in drugi.

V Trzinu bo živahno tudi naslednji konec tedna, ki ga bodo zaznamovali prireditve ob občinskem prazniku in tradicionalni mednarodni folklorni festival Trznfest, ki letos praznuje 15-letnico in se bo zato raztegnil vse do četrtega majskega konca tedna. Na festivalu bodo lahko obiskovalci poleg že znanega Trzn' za slavo in ledene dirke z ogromno kocko ledu na nosilih uživali tudi v zvokih znanih in manj znanih glasbenih skupin, gledaliških predstavah, pogovorih, ustvarjalnih delavnicah za otroke in družine ter še marsičem.