Evolucijski preskok pri ogrevalnih sistemih

Plinski kotel ali toplotna črpalka? Z novo toplotno črpalko Daikin Altherma Hybrid to ni več vprašanje. Proizvajalec je namreč v eni kompaktni napravi združil prednosti obojega: neprimerljivo učinkovitost toplotne črpalke pri zmernih in višjih temperaturah ter vremensko neodvisnost plinske tehnologije. Bistvena novost Daikinovega hibrida je tudi v tem, da oba vira ne delujeta le v enostavnem načinu (izmenično), ampak lahko za doseganje optimalne učinkovitosti delujeta hkrati.

Majhna, vendar močna

Kompaktnost notranje enote je navdušujoča, saj jo je mogoče namestiti na mesto obstoječega plinskega kotla, brez dodatnih notranjih enot. Enota je stenskega tipa, na videz enaka tipičnemu plinskemu kondenzacijskemu kotlu, hkrati pa ponuja dovolj moči, da zadosti potrebam večine stanovanjskih objektov. Poleg tega pa je še izredno varčna.

Stroški obratovanja hibridne toplotne črpalke

Udobje v vseh letnih časih

Hibridno toplotno črpalko je mogoče dopolniti tudi z notranjo enoto, ki ponuja možnost reverzibilnega delovanja, t.j. hlajenja v poletnem času. Z enim samim sistemom je torej mogoče zagotavljati udobje skozi celo leto.

Samodejno do prihrankov

Daikin Altherma Hybrid ponuja možnost popolnoma avtonomnega delovanja in preklapljanja med energentoma (plin in elektrika) glede na stroškovno in energetsko učinkovitost. V praksi to pomeni, da samodejno izračunava, do katere temperature zunanjega zraka je učinkovitejše delovanje izključno toplotne črpalke, kdaj je smotrno delovanje v hibridnem načinu in kdaj je najučinkovitejše delovanje izključno s plinom. Pri tem upošteva cene energentov, ki jih sami vnesemo prek preprostega vmesnika.