V nadaljevanje lige za prvaka vstopate z dvema zmagama proti Krki in s tem zagotovo povečano samozavestjo.

Tekme s Krko vzamejo veliko energije. Naboj je bil na zadnjem obračunu veliko večji kot na tistem v ligi ABA. Temu primerno je za njih nastopil tudi Jasmin Hukić. Veseli nas, da smo znova nadzorovali večino obračuna in dokazali, da bo Krka s simultankami Malcolma Armsteada proti nam težko prihajala do uspehov. Dve točki proti Krki sta bili sicer enako pomembni kot tisti v Grosuplju. Tudi v Laško bomo potovali lačni zmage, saj želimo osvojiti prvo mesto v ligi za prvaka.

Ko ste ravno omenili Armsteada – verjetno se boste strinjali, da gre za enega najboljših posameznikov v jadranskem prostoru.

Gre za izjemnega napadalca, ki je v igri ena na ena praktično neustavljiv. Ne bi rekel, da gre za enega najboljših, po mojem mnenju je napadalno kar najboljši posameznik v jadranskem prostoru. A kot sem že dejal, bo samo en igralec težko odločal tekme. Seveda pa ima Krka še veliko dobrih posameznikov, tako da bo v nadaljevanju prvenstva še zelo napeto.

Krka v zadnjih petih letih kraljuje v slovenskem prostoru. Memi Bečirović je pred tekmo lige ABA celo dejal, da je pri igralcih čutil strah. Je bil res prisoten?

Rekel bi, da do zdaj morda Olimpija celo ni dovolj resno jemala Krke, ki je zadnja leta delala izredno dobro. Po petih zaporednih naslovih se to seveda mora spremeniti. S prihodom Bečirovića se je razširila pozitivna energija. Veliko bolj verjamemo v moštvo kot pri Alešu Pipanu.

Tudi v taktičnem smislu ste po prihodu Bečirovića precej napredovali.

Memi je predvsem proti Krki našel določene prednosti, ki jih Pipan ni. Alen Omić je v slovenski ligi edini pravi kakovostni center, ki smo ga začeli bolje izkoriščati. Tu je še Hristo Nikolov, ki je izjemno močan igralec. Krka zanj za zdaj ne najde pravega odgovora. Kot ekipa napredujemo iz dneva v dan in verjamem, da bomo v končnico vstopili še boljši, kot smo zdaj.

Od odhoda Aleša Pipana bolje igrate tudi vi. Je to zgolj naključje?

Daleč od tega. Bečirović mi je povedal, da moram prevzeti vajeti igre v svoje roke in sprejeti vlogo nosilca. Kakšno tekmo odigram slabše v napadu, a se zato več trudim v obrambi. Sestaviti moram dobre predstave na obeh straneh igrišča in ko mi bo to uspevalo, bom lahko še več prispeval k moštvenemu uspehu.

Opazna je vaša večja želja v obrambi. Kdo vas je pripeljal do spoznanja, da je ta element košarkarske igre enako ali celo bolj pomemben od napada?

Enostavno so mi zadnji trenerji Itouris, Pipan in zdaj Bečirović dali vedeti, da dandanes košarkarji brez dobre igre v obrambi ne morejo več priti na evropski zemljevid. Zavedam se svojih slabosti, a imam po drugi strani tudi prednosti, ki jih poskušam izkoriščati. Kot sem že nekajkrat povedal, obrambni igralec ne bom nikoli. Kot tudi ne Marko Marinović.

Razmišljate, da bi še kakšno sezono ostali pri Olimpiji?

V tem trenutku se s tem ne obremenjujem. Z Olimpijo bom ostal do konca sezone, kaj pa bo prinesla prihodnost, v tem trenutku ne vem.

Pa imate željo po tem, da bi ostali?

Zagotovo. Evropski pokal je zagotovljen, kot bo realno tudi liga ABA. Z Bečirovićem, zmagovalno vizijo in navsezadnje tudi ambicijo po vrnitvi v evroligo bi se želja, da ostanem, še povečala.

Liga Telemach, za prvaka, 3. krog, danes ob 18.30: Krka – Rogaška, ob 19. uri: Tajfun – Grosbasket, ob 20. uri: Zlatorog – Olimpija, za obstanek, 3. krog, danes ob 19. uri: Helios – Šenčur Ggd, Hopsi – Maribor, ob 20.30: Portorož – Elektra.