Iz Zveze potrošnikov Slovenije, kamor se je po nasvet obrnila članica, odgovarjajo, da sta oba, električni nož in rezalni stroj, priljubljena kuhinjska pomočnika, a se po funkciji precej razlikujeta. Električni nož je namenjen rezanju mehkejših živil. Rez je lep in živila pri rezanju ne stisnemo. Uporabljamo ga za mehke vrste kruha, potico, pecivo, z njim odlično prerežemo tudi tortno osnovo. Uporaben je tudi za rezanje pečenega mesa (tople in hladne pečenke).

Narezek, kot bi ga pripravil profesionalec

Rezalni stroj pa najbolje reže čvrsta živila, na primer delikatese (pršut, salame, klobase, sir ipd.), ki jih lahko narežemo na zelo tanke pa tudi nekoliko debelejše rezine, saj omogoča izbiro debeline reza. Če smo nekoliko spretni, je narezek videti, kot bi ga pripravil profesionalec. S strojem odlično narežemo pršut, suho in svežo salamo, slanino, klobaso, šunko in trde vrste sira, uporaben pa je tudi za čvrste vrste kruha, ki je, mimogrede, okusnejši, če je narezan na tanjše rezine.

Pripomoček naj bo vedno pri roki

»Oba pripomočka sta torej uporabna, kateri pa je primernejši za vaše potrebe, se boste morali odločiti sami,« članici svetuje Dušica Breskvar. »Ne glede na izbiro pa vam svetujem, da bodisi nož bodisi rezalnik postavite na mesto, da bo vedno pri roki, sicer ga ne boste uporabljali.«