Boj z Anno Fenninger je bil eden največjih v zgodovini svetovnega pokala, ostal bo nepozaben. Tina Maze nima niti enega razloga, da bi se počutila kot poraženka. Lahko je ponosna, kako se je pri 31 letih enakovredno merila s šest let mlajšo alpsko smučarko, ki se ob zaključkih sezone vselej kaže v najlepši luči. Lahko je ponosna, da je daleč za seboj pustila serijski zmagovalki svetovnega pokala, kakršni sta Američanki Lindsey Vonn in Mikaela Shiffrin.

Se posloviti na vrhuncu športne poti ali še naprej žeti sadove znanja ter z njimi razveseljevati najmanj dva milijona navijačev? To je trenutno najaktualnejše vprašanje Tine Maze, ki ga je morala vso sezono potiskati v ozadje ter se osredotočati na vsak izziv posebej. Navzven se zdi, da se ukvarja s prijetnimi težavami. Nekaj let pozneje se bo pokazalo, ali se je odločila pravilno.

Številni športniki nimajo privilegija, da bi o svoji prihodnosti odločali na vrhuncu kariere. Tina Maze pa ima še eno veliko prednost. Športno pot lahko zaključi zdrava. Ne glede na to, da se ukvarja z enim najbrutalnejših športov, v katerem je bilo v zgodovini alpskega smučanja le malo tekmovalcev, ki niso okusili eno-, nekaj med njimi celo dvomestnega števila kolenskih atroskopij ter zdravljenj drugih pogostih poškodb. In tudi v tem je bila Tina Maze edinstvena. Po koncu športne poti bo lahko v primeru tekmovalne upokojitve po cesti hodila, ne da bi se ji na daleč videlo, da je bila nekoč alpska smučarka.