Pomembnost tekme je prevelika, da bi vodilna alpska smučarka svetovnega pokala Anna Fenninger izpustila današnji slalom. Avstrijka se je po pričakovanjih odločila, da bo na zadnjem slalomu sezone vendarle nastopila, čeprav se ob tem dobro zaveda, da jo čaka izjemno težka naloga. Za osvojitev točk svetovnega pokala bo morala prehiteti vsaj deset tekmovalk, kar bo glede na dejstvo, da v Meribelu tekmujejo le najboljše slalomistke na svetu, težka naloga. »Tina je smučarka, ki lahko zmaga na slalomu. Če ji to uspe, se mi ne piše nič dobrega. Lažje bi mi bilo, če bi imela pred nedeljskim veleslalomom prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala,« priznava Anna Fenninger.

»Tina je tretja v slalomskem seštevku svetovnega pokala in ne vidim nobenega razloga, da ne bi bila dobra v tej disciplini. V veleslalomu pa je olimpijska prvakinja,« pred zadnjima dvema disciplinama finala svetovnega pokala komentira Andrea Massi. Tina Maze se je v zadnjih dneh veliko posvečala treningu slaloma, saj ga je v Meribelu vadila po obeh treningih smuka ter včeraj, ko je imela edini tekmovalno prost dan. »Zame je predvsem pomembno, da se počutim bolje. V zadnjih dneh sem veliko trenirala slalom in lahko rečem, da se na smučeh dobro počutim,« napoveduje Tina Maze.

»V ekipi je ozračje napeto. Napetost narašča, kar je razumljivo. Napovedoval ne bi rad, saj sem vraževeren,« je včeraj po ekipni tekmi v ciljnem izteku na finalu svetovnega pokala razlagal Massi. »Tina ima od Maribora naprej nekaj odpora do slaloma in veleslaloma. Njeno znanje v obeh tehničnih disciplinah je nesporno. Morala bo narediti premik v glavi, v svoji miselnosti. V ekipi bomo v zadnjih urah svetovnega pokala storili vse, da jo podpremo do konca. Nimam ji česa očitati. V svoji karieri je naredila več, kakor sem kadar koli pričakoval,« je čustveno sklenil Massi.

Črnjanka bo v skupnem slalomskem seštevku svetovnega pokala branila skupno tretje mesto. Njeni slalomski rezultati kažejo, da je v drugem delu sezone precej slabša, kot je bila na začetku, ko je nekaj časa celo nosila majico vodilne slalomistke svetovnega pokala. Letos je bila v slalomu na zmagovalnih stopničkah le v Flachauu. V veleslalomskem seštevku svetovnega pokala je Korošica sedma in nima več nobenih možnosti za uvrstitev med najboljšo trojico.