»Ne vem, na katerem radiu, pozabil sem. Je pa res, da sem pogodbo podpisal. Zaupam v takratno občinsko upravo. Zaupam v delo tistih, ki so zadevo pripravili. Verjamem, da zadeva ni bila pravno sporna in da je bila funkcionalna. Podrobnosti se ne spomnim,« nam je včeraj povedal Poljšak.

Na policijski upravi Nova Gorica so potrdili, da kriminalisti preiskujejo sum storitve več kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic na občini Ajdovščina. Pridržali so tri ljudi, ki so jih po opravljenih razgovorih izpustili na prostost. Kot so še sporočili novogoriški policisti, so med preiskavo zasegli dokumentacijo. »Policisti so se na občini zanimali za podatke o pogodbi o oglaševalskih storitvah. Zaradi interesa vpletenih o podrobnostih ne morem govoriti,« je povedal ajdovski župan Tadej Beočanin.

Policisti z njim niso opravili razgovora, pogovarjali so se z dvema uslužbenkama. Je pa Beočanin zatrdil, da med pridržanimi ni bil nihče z občinske uprave. Na novogoriški policijski upravi zaradi interesa preiskave, ki je v fazi predkazenskega postopka, o podrobnostih ne želijo govoriti.

Spomnimo, da so kriminalisti ajdovsko občinsko upravo obiskali tudi januarja lani. Takratna policijska preiskava se je nanašala na razpis za delovno mesto iz leta 2011. Sporna naj bi bila izbira svetovalca za promet in civilno zaščito v občinski upravi. Takrat so kriminalisti pridržali direktorja občinske uprave.