Atlanta, Georgia 30303

USA

Spoštovani

Najprej Vam moram povedati, da sem Vaš zvesti gledalec, da ne rečem po angleško fan. Gledam Vas in le zaradi Vas mi je vse jasno, kdo je na tem svetu zlikovec in kdo goodguy. Vedno sem na tekočem, kaj se dogaja v Siriji, kaj v Severni Koreji, kaj ga biksa Putin in kakšne že malodane socialistične ideje spušča vaš Obama. Spremljam Vas že od vojn na Balkanu, ko ste poročali tudi iz najbolj zakotne vukojebine (oprostite, prosim, izrazu, ampak vem, da ste vajeni vsega hudega) in so zavoljo Vas in o Vas snemali celo filme.

In ker vem, da ste odlična poznavalka razmer na tem območju, sem še toliko bolj razočaran, da niti z besedo niste omenili naše sicer majhne, a še kako pomembne državice Slovenije, tega svetilnika Evrope, ki ga zagotovo odlično poznate. Saj vem, da je razlika, če se kaj pomembnega zgodi v 200-milijonski vojaški supersili ali pa v komaj dvomilijonski podalpski deželici, pa vendar – državni udar je državni udar in mimo tega Vi res ne bi smeli.

Prepričan sem, da ste, kot dobro obveščena medijska hiša, zdaj že seznanjeni s tem, da se je sedmega januarja 2013 pri nas v Sloveniji zgodil državni udar. Verjetno ste spremljali in zato veste, da je na to takratni predsednik vlade opozoril že poleti leta 2013, nato pa še enkrat lani, ko je napovedal vnovični državni udar levice po volitvah. Da, gospa Amanpour, sredi Evrope, v osrčju moderne civilizacije, praktično pred vašim nosom, se je zgodil državni udar, padla je vlada, tanki so bili na ulicah (no, malce pretiravam, pa vendarle, saj tudi vi kdaj, kajneda...), levičarji so zavzeli oblast, vdrli v prostore nacionalne televizije, postavili novo vlado in novo predsednico vlade (ki pa ste jo gostili na vaši televiziji in tudi takrat niste z besedico omenili državnega udara!), organizirali nepoštene volitve, pred katerimi so po nepoštenem sojenju v zapor vtaknili nedolžnega vodjo opozicije in na državnem udaru vrženega predsednika vlade – vi pa nič!

Pa lepo ste bili z vsem seznanjeni. Tudi kasneje, ko vas je prek družbenega omrežja bivši predsednik vlade in nedolžni zapornik povsem jasno opozoril, da je zapornik komunističnega režima, da s(m)o tukaj pri nas novinarji mehkovretenčarji in da je komunistična oblast uporabila gestapovske metode diskreditacije, niste prihiteli s svojimi kamerami in niste svetu prenesli grozot, ki se dogajajo v osrčju prelepe Evrope. Še več, natančno ste bili opozorjeni, da je med nami potencialni terorist, predloženi so Vam bili slikovni dokazi, vedeli ste, da sta o tem obveščena Vaša Cia in izraelski Mosad. Vi pa še vedno nič. Bolj pomembno se Vam zdi, kje (in na kom) je prejšnji dan jahal Putin in zakaj bo čez dva dni sredi New Yorka padlo tri metre snega!

Zdaj, ko Vam je vse jasno, verjamem, da boste svoje napake ne samo priznali, ampak nemudoma popravili. Res Vas prisrčno pozdravljam in Vam polagam na srce, da me kar čim prej obvestite o Vašem prihodu, da Vam organiziram spremstvo in logistično pomoč Odbora2014, ki Vam bo na voljo tudi za vse dodatne, povsem objektivne in še zlasti resnične informacije. Saj menda veste – pravica odložena je pravica odrečena – pa vendarle. Toplo vabljeni!

Skesani komunistični mehkovretenčar Primož Knez