Maribor je za Tino prišel ob nepravem času. Po izjemno uspešnem svetovnem prvenstvu je od Tine večina pričakovala gladko zmago. Ne glede na vse Tinine odlike se je izkazalo, da sta bili domači tekmi moteč faktor. Tina bi precej lažje tekmovala kje drugje. Morda pa sta mariborska odstopa prišla ob skrajnem času. Tinin strokovni tim ima namreč veliko izkušenj, v Banskem pa je z dvema drugima mestoma odreagiral vrhunsko.

Anna Fenninger se res kaže v izjemni luči. Navdušila je v kombinacijskem slalomu, čeprav je v preteklosti že pokazala, da ji vijuganje v tej disciplini ni tuje. Navsezadnje je nekdanja svetovna prvakinja v kombinaciji. Mariborski pritisk na Tino je izkoristila v svoj prid, kar je izvrstno pokazala na veleslalomu. Trenutno Avstrijka res leti po smučiščih, a bi opozoril, da je smučanje nepredvidljiv šport, v katerem se že na treningu vse skupaj hitro obrne.

Upam, da skupne zmagovalke svetovnega pokala ne bo odločila zadnja tekma. V takšnem primeru, menim, bi bila Tina pod večjim pritiskom. Še posebej, če se je odločila, da tekmuje v svoji zadnji sezoni svetovnega pokala. Takšna bremena znajo biti prevelika. Tako Tini kot vsem njenim navijačem želim, da bi si že pred zadnjim veleslalomom zagotovila veliki kristalni globus ter smučala z nasmeškom, ne pod pritiskom.

Mitja Dragšič je nekdanji alpski smučar.