Vrstni red je bil na prvih treh mestih enak kot na nedavnem svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku. Dvakratna olimpijska in svetovna prvakinja Mazejeva je v 24 urah drugič osvojila drugo mesto, Fenningerjeva pa je v tem času v Banskem po nedeljskem slavju v kombinaciji dosegla dve zmagi in zaostanek za Črnjanko v pokalu znižala za 40 točk. Avstrijka vodi v superveleslalomskem seštevku, 32 točk zaostaja Vonnova, 122 pa na tretjem mestu Mazejeva.

Nastopili sta še dve Slovenki. Ilka Štuhec je bila 13. (+1,66) in je po 11. mestu konec januarja na smuku v St. Moritzu dosegla drugi najboljši izid v pokalu v sezoni, Vanja Brodnik pa je bila 32. (+3,39) in je točko za svetovni pokal zgrešila za sedem stotink.

Z dvema drugima mestoma zadovoljna

Mazejeva je bila po današnjem drugem mestu zadovoljna, saj se je v Bolgarijo podala z nekoliko slabšimi občutki, potem ko je na Zlati lisici pred tednom dni ob dveh odstopih vknjižila dve ničli. Dve drugi mesti sta ji prinesli lepo bero točk v lovu na veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku.

"Sem zadovoljna, čeprav sem zgoraj izgubila preveč časa. Morala bi peljati drugače, ampak po treh ničlah v svetovnem pokalu sta ta dva rezultata res pomembna in sem lahko zadovoljna s tem. Po tistem, ko sem v zgornjem delu proge izgubila, sem potem smučala dobro, mislim, da sem lahko zadovoljna s tem koncem tedna," je po tekmi v Banskem, prvi superveleslalomski, dejala Mazejeva.

(Foto: Reuters)

Mazejeva: Anna ni tako hitra

Tekma bi morala biti na sporedu že v petek, pa so jo zaradi slabe vidljivosti in megle prestavili na ponedeljek, odpadel pa je prav tako sobotni superveleslalom. Dekleta so progo preizkusila na nedeljski kombinaciji, tako da je bilo danes vsem nekoliko lažje.

"Danes smo bile vse drugačne energije, vse skupaj je bolj pozitivno, tudi proga je bila bistveno lepša, mislim, da je užitek tako smučat," je dejala Korošica in dodala, da bo tekmovanje zanimivo vse do konca.

"Anna ni tako hitra, sem se ji precej približala. Res je trenutno v dobri formi. Jaz sem imela težave, ki sem jih imela in se malo sestavljam nazaj, tako da bo boj zanimiv do konca. Prav gotovo bo treba biti pozoren do zadnjega in dati maksimum na vsaki tekmi," je povedala Mazejeva.

(Foto: Reuters)

Po novinarski konferenci je že odhitela na letališče, kjer smučarke danes čaka let v München ali Salzburg in potem selitev v Garmisch-Partenkirchen. "Danes se selimo v Garmisch, kjer so naslednje tekme, tako da plani za prihodnje niso nič posebnega. Moje želje so le, da dobro smučam," je zaključila najboljša slovenska smučarka vseh časov.

Massi zadovoljen, da je Tina vedno boljša

Z današnjim drugim mestom svoje varovanke Tine Maze je bil zadovoljen tudi vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi. Sicer ga niso navdušile izgubljene stotinke v zgornjem delu proge na samem začetku, kjer je Mazejeva izgubila največ, ga pa je tokrat zadovoljila proga in nova vrhunska uvrstitev v borbi za veliki kristalni globus.

"Zadovoljni smo s tem drugim mestom, a moram še pogledati, kaj se je zgodilo prvih 16 sekund, kjer smo izgubili tekmo. Ampak Tina je v primerjavi z zadnjimi tekmami vedno boljša in to je okej," je nastop Mazejeve po superveleslalomu v Banskem ocenil Massi.

Tokrat zadovoljen tudi s pogoji in progo

Massi je bil po odpovedanih petkovi in sobotni tekmi ter ob težkih pogojih ter težavah z vidljivostjo na nedeljski kombinaciji tokrat precej bolj zadovoljen s pogoji in progo.

"Končno so bili pogoji dobri, tudi s progo so bili končno uspešni in je bila tekma regularna," je dejal Massi in potrdil, da je Anna Fenninger trenutno res hitra smučarka in da bo boj za skupno zmago težek vse do konca sezone.

(Foto: AP)

Massi: Anna je hitra

"Anna je prav gotovo hitra, če ne bi bila, ne bi bila danes in včeraj prva. Treba bo analizirati, zakaj smo toliko izgubili v zgornjem delu tudi včeraj. Pristop je bil sigurno dober, potem ko so slabe tri tekme pustile posledice. Ampak vidim, da je zdaj Tina spet pri stvari in pripravljena na to borbo, ki bo do konca," je povedal Massi.

Njegovo ekipo tako kot tudi ostale zdaj čaka selitev na naslednje prizorišče, v nemški Garmisch-Partenkirchen. "Za nas zdaj sledi klasičen program, takoj gremo na naslednje tekme, kjer je naša želja zmaga," je zaključil Massi.