Hirscher je na veleslalomih za svetovni pokal zmagal s tretjo najvišjo razliko v zgodovini. Prepričljivo je vodil že po prvi vožnji, Benjamin Raich je na drugem mestu zaostajal že za skoraj dve sekundi (+1,99), tretji pa je bil Francoz Alexis Pinturault (+2,15). Slednji je po finalu na petem mestu zaostal za Američanom Tedom Ligetyjem (4.), s petega mesta pa se je na drugo zavihtel Neureuther. Tretjega mesta je bil dan po 37. rojstnem delu vesel Raich, ki je po več kot letu dni ponovno stal na zmagovalnih stopničkah; marca 2014 je bil v Kranjski Gori v veleslalomu drugi.

Nato so bile oči uprte v Hirscherja. Ta je z najboljšima časoma obeh voženj spomnil na dominacijo nekdanjega Elanovega smučarja Šveda Ingemarja Stenmarka. Šved je v sezoni 1978/79 v veleslalomu za 4,06 sekunden premagal slovensko legendo Bojana Križaja, kar mu je uspelo 4. februarja 1979 v Jasni. Tudi druga najvišja veleslalomska razlika je ostala v lasti Stenmarka, ki je za 3,73 sekunden 7. januarja 1979 v Courchevelu prehitel Švicarja Petra Luescherja.

Hirscher, trikratni zaporedni zmagovalec skupnega seštevka pokala, je povečal vodstvo pred Ligetyjem v seštevku veleslalomov na 188 točk in ga le še malo loči od malega globusa, prvi pa je tudi v skupnem seštevku pred tokrat 15. Norvežanom Kjetilom Jansrudom; tudi v tej razvrstitvi je med prvim in drugim 188 točk razlike.

Hirscher je dan pred svojim šestindvajsetim rojstnim dnevom zabeležil trideseto zmago v pokalu, od tega jih je 14 dosegel v veleslalomu, 15 v slalomu, eno pa v paralelnih disciplinah. V drugi vožnji je bil Hirscher 59 stotink hitrejši od Američana Tima Jitloffa in 72 od Ligetyja.

Štirinajsti izid finala je zabeležil Kranjec s sekundo in pol zaostanka in je tretjič v sezoni ter prvič letos osvojil točke za svetovni pokal. "Zadovoljen sem, da smo bili končno spet zraven v finalu. Izhodišče ni imel slabo in pričakoval sem, da se bo sprostil, da bo bolj napadel, a enostavno ni neke forme, ni sproščenosti, tako da v drugo ni bilo nekega presežka. Malo je grenkega priokusa, ker bi moral takšne priložnosti bolje izkoriščati, je pa res da se mu takšne stvari dogajajo že celo sezono. Mogoče si je nadel malo pretežak nahrbtnik tako da je v stanju, za katerega tudi sam ne ve, zakaj se ne more sprostiti oziroma napadati ali pa pokazati vožnje, ki jih je kazal na treningu. Njemu so dolge in težke proge sicer pisane na kožo, z zadnjim delom je opravil po zaslugi kondicije, a bi lahko naredil več. Seveda pa ga moram pohvaliti, da je bil v finalu," je za SZS nastop Kranjca ocenil slovenski trener tehničnih disciplin Mitja Kunc.

Moški del svetovnega pokala se bo nadaljeval konec prihodnjega tedna, ko bo v soboto v norveškem Kvitfjellu smuk, v nedeljo pa superveleslalom.