Med Slovenci je do novih točk prišel Boštjan Kline, že petič zaporedoma, ki je osvojil 27. mesto, za zmagovalcem pa je zaostal 88 stotink. Rok Perko, najhitrejši med Slovenci na treningu, je bil 40. (+ 1,28), Klemen Kosi pa 46. (+ 1,61).

"Smuk je bil kratek in napake niso bile dopustne. Mi smo imeli spet lepo priložnost, saj so imeli vsi podobne pogoje, smučati pa se je dalo tudi z visokimi startnimi številkami. Zadovoljen sem s Klinetom, ki bi se sicer lahko uvrstil med najboljših dvajset, po drugi strani pa je na vseh smukih, kjer je nastopil, prišel do točk. Vesel sem, da najboljšo vožnjo vedno pokaže na tekmi in upam, da bo to zanj postala navada. Lahko bi rekel, da je bila to tekma za Perka, raven start in podlaga ter dobra vidljivost, a ni smučal na nivoju, da bi izkoristil priložnost. Smučarji v njegovem rangu so danes naredili nekaj rezultatov, on ga žal ni. Kosi je veliko zaostal že zgoraj, v tej njegovi želji po rezultatu pa je izgubljal na času. Če je bila to tekma za Perka, pa ni bila za Kosija, saj so mu s skrajšano progo vzeli tehnični in vzdržljivostni del," je po preizkušnji dejal glavni trener hitrih disciplin Peter Pen.

Osmi smuk sezone je bil zaradi megle dolgo celo pod vprašajem, prireditelji pa so se na koncu odločili, da dirko izvedejo ob zadnjem možnem terminu ob 14. uri na skrajšani progi. Na koncu se je spet smejalo Avstrijcem. Po velikem razočaranju na svetovnem prvenstvu v ZDA, kjer so ostali brez uvrstitve v deseterico, so slavili že drugo trojno zmago zaporedoma. Nekaj stotink za oder sta bila prepočasna Italijana Silvano Varettoni in Dominik Paris.

Jutri se bodo smučarji - med njimi bo tudi Žan Kranjec - na tem prizorišču pomerili še na veleslalomu. Prvi tek se bo začel ob 10.30, drugi pa tri ure kasneje.

V boju za veliki kristalni globus je nov "slab" izid zabeležil Norvežan Kjetil Jansrud, ki je zasedel 17. mesto in za Avstrijcem Marcelom Hirscherjem, branilcem lanske skupne zmage, še vedno zaostaja več kot 100 točk, 104. Drugače je v smuku, kjer ima Norvežan 84 točk prednosti pred Reicheltom.