Vodilna v seštevku pokala Mazejeva je čakalni dan na vrhu smučišča izrabila za sproščene pogovore s sotekmovalkami, nato pa po odpovedi čas izkoristila za slalomski trening pred nedeljsko kombinacijo, ki se bo s superveleslalomom v Banskem začela ob 9. uri.

"Ni prijetno čakati na vrhu, a vidljivost je bila danes tako kot že včeraj slaba, megla je bila pregosta, poleg tega se je razbila tudi snežna podlaga, težko je bilo smučati, a ne glede na to, smo potem naredili še slalomski trening, tako da nismo šli z brega povsem brez učinka," je po današnjem žrebu številk, Korošica se bo na progo v nedeljo podala kot dvajseta, dejala Mazejeva.

Čakalni čas so tekmice izkoristile za pogovore in si tako vsaj nekoliko popestrile ponovitev petkovega scenarija, ko so morale prav tako izpustiti superveleslalomsko tekmo. To bodo prireditelji nadomestili v ponedeljek.

"Kakorkoli obrneš, so te stvari po drugi strani tudi pozitivne. Sicer si v družbi kot vedno, a imaš več časa govoriti o nepomembnih stvareh z ljudmi, s katerimi si dosti skupaj. Vse smo vedno osredotočene zgolj na smučanje, tako da je prav prijetno govoriti tudi o čem drugem, pogovarjaš se s tekmicami z manj stresa in je ob druženju tako več časa za debate," je o čakanju na vrhu proge dejala Mazejeva.

V nedeljo pa jih čaka še kombinacijska preizkušnja, superveleslalomsko progo bo zakoličil trener v ekipi Team to aMaze Valerio Ghirardi. Poleg Mazejeve s številko 20 se bodo na progo Marc Girardelli podale še tri Slovenke, Ilka Štuhec bo startala kot deveta, Ana Bucik kot 15., Vanja Brodnik pa kot 23.

Po dveh odpadlih preizkušnjah ima znova visoke cilje tudi slovenska šampionka Mazejeva, ki si želi predvsem manj težav z vremenom. "Upam, da bo vreme dobro, proga pa se bo s temi temperaturami bržkone malo utrdila. Pričakujem super tekmo," je še povedala Mazejeva.