Oddaja Pimp My Ride je na MTV-ju doživela premiero že leta 2004. Vodilo je bilo preprosto: najti morajo lastnika starega ali zanikrnega vozila in ga spremeniti v super avto. Kljub preprosti zasnovi je produkcija oddaje potekala veliko bolj premišljeno in na nek način neavtentično.

Portal Huffington Post namreč poroča, da so bile nadgradnje avtomobilov večinoma ceneni ponaredki, ki sploh niso delovali. Avtomobilistična delavnica West Coast Customs pa naj bi jih v večini primerov vgradila le za kratek čas. Takoj, ko so se kamere ugasnile, so jih namreč hitro razdrli in pospravili.

Informacije o tovrstnem početju so v javnost pricurljale pred nekaj dnevi, ko so takrat srečni izbranci za popravila avtomobilov, razkrili svojo plat zgodbe. Justin Dearinger pojasnjuje, da so »večino stvari, ki so jih vgradili v avtomobil, po koncu oddaje pospravili.« V drugih primerih pa je pogosto šlo za popolnoma nefunkcionalne dodatke, ki na cesti sploh niso imeli prave vrednosti.

Nek drug udeleženec oddaje naj bi celo moral najeti nadomestno vozilo za mesec dni, kolikor je trajala prenova njegovega vozila (v oddaji se je vedno zdelo, da prenovo naredijo v nekaj dneh). Prav tako niso bili pristni odzivi srečnih izbrancev za oddajo. Te so namreč snemali naknadno in v veliko poizkusih.

Na spletu se je pet let po nadgradnji vozila tudi pojavil posnetek gorečega vozila, ki naj bi naenkrat eksplodiral. Lastnik je okrivil oddajo.