Kakšna bo vaša naloga v ekipi v letošnji sezoni?

Moja glavna naloga bo prenašanje izkušenj na mlade tekmovalce in pomoč njihovemu sprinterju v ključnih trenutkih tekem.

Azerbajdžanci računajo, da se bo kakšen od njihovih kolesarjev premierno uvrstil na olimpijske igre 2016. Je to realno?

Je realno. Zato so sestavili moštvo pretežno iz mladih azerbajdžanskih kolesarjev. Če ne bi bilo realno, ne bi vlagali denarja v njih in bi se odločili za kakšen drug šport.

Vam ustreza vloga mentorja?

Moram povedati, da sem se imel željo preizkusiti tudi v takšni vlogi in za zdaj v njej uživam.

S kakšnim proračunom operira ekipa?

Ne vem. Tudi ne povedo. Imamo vse, kar potrebujemo, a ne razsipavajo z denarjem, saj gledajo tudi na stroške. Pri tem so izredno disciplinirani in imajo vse pod nadzorom.

Športna direktorja ekipe sta Tomaž Poljanec in Andrej Hauptman, z njimi sodeluje tudi Luka Žele. Kot kaže, slovenskemu kolesarskemu znanju precej zaupajo.

Navdušili so se nad lokacijo, saj bodo njihovi tekmovalci nastanjeni v Sloveniji. To jim ustreza, saj bodo tekmovalci blizu dirk, na katerih bodo nastopili. Tudi sam sem iz Slovenije, mehanika pa s Hrvaškega. Tu je v bistvu njihov drugi sedež, zato je bilo najbolje, da so slovenski trenerji in športni direktorji. Glede na to, kakšne tekmovalce je Slovenija vzgojila v zadnjih nekaj letih, sploh niso podvomili o kakovosti dela s športniki. Koren, Brajkovič, Špilak, Mohorič... so proizvodi slovenskih trenerjev. Tukaj so zrasli. Ko so videli, da je naše znanje ustvarilo takšne kolesarje, niso imeli več dvomov.

Bi lahko imeli azerbajdžanski kolesarji kaj težav s prilagajanjem na življenje v Sloveniji?

Sploh še niso bili tukaj. Zaradi vremena so bili najprej na pripravah v Španiji, nato pa še na Hrvaškem. Ko končajo dirke v Istri, naj bi se preselili v Slovenijo. Tu bodo med dirkami, da ne izgubljajo časa s potovanji v domovino.

Bo ekipa pristopila v združenje etičnega kolesarstva?

Ravno danes (včeraj, op. p.) so mi omenjali to možnost. Niso pa še ničesar podpisali, a menim, da bodo kmalu.

Imajo Azerbajdžanci namen narediti ekipo pro tour?

Pravijo, da je treba začeti spodaj in vzgajati svoje kolesarje. Tak namen imajo. Drugače bi verjetno kupili 20 dobrih tujih kolesarjev in naredili ekipo pro tour.

Koliko velikih dirk imate v letošnji sezoni v načrtu?

V programu je okoli 80 tekem. Koliko od teh bomo vozili oziroma koliko bo vozil vsak posameznik, pa je odvisno od športnih direktorjev, kako nas bodo razporedili po ekipah.