Z 800 metri proge je najhitreje opravil Francoz Jean Frederic Chapuis, ki je postavil čas 50,75 sekunde, pet stotink sekunde je zaostal vodilni v skupni razvrstitvi Šved Victor Oehling Norberg, 18 stotink pa Kanadčan Brady Leman. Aktualni svetovni prvak v disciplini Filip Flisar se je na progi zadržal slabo sekundo dlje od zmagovalca kvalifikacij in tako zasedel deseto mesto, preboj v finale pa je uspel tudi Blažu Ogorelcu, ki je bil 32.

Glavni trener reprezentance v smučarskem krosu Primož Vrhovnik je bil po kvalifikacijah zadovoljen: "Bile so zelo majhne razlike, med Filipom in Blažem je bila točno sekunda razlike, med 25. in 35. mestom pa je potekal boj stotink. Danes je bila sreča malo na naši strani, Blaž bi lahko bil 33., a smo na tekmi in jutri je nov dan."

"Finale je finale. V zgornjem delu proge sem ga malo lomil, potem pa sem začel zmanjševati zaostanek. Proga je drugače super, je trda in ovinkasta, kar mi bolj leži, kot če bi bila ravna. Jutri je čisto nov dan, skupina bo sicer težka, a pri krosu je vse mogoče, gremo na polno," je naskok na visoko uvrstitev napovedal Ogorelc.

Zadovoljen je bil tudi Flisar: "Res je malo kratka proga, a je dokaj v redu. Zdaj je bila malo mehka, drugače pa je v redu. Če bi bila malo daljša, ne bi škodilo, a se zato tudi ne utrudimo toliko, kar pa je tudi nekaj. Deseto mesto je čisto v redu, ni nek presežek, a je lepa popotnica za jutri, tako da gremo na polno. Že zdaj v kvalifikacijah je bilo noro, tako da bo jutri super, jaz pa imam tako ali tako rad tako vzdušje, tako da je to to."

Začetek osmine finala bo ob 9.30, v nedeljo pa pride na vrsto nova preizkušnja. Smučarji se bodo pomerili na kvalifikacijah ob 10.45, ob 13.30 pa se bodo začeli izločilni boji.