Osmi potnik je vsekakor ena najbolj kultnih znanstvenofantastičnih filmskih franšiz, ki pa je v zadnjih nekaj različicah doživela dokaj ponesrečena nadaljevanja. Nekateri bi sicer rekli, da se je bledenje franšize začelo že z drugim delom, ki ga je režiral James Cameron in stvaritev režiserja Ridleyja Scotta in oblikovalca Hansa Rudolfa Gigerja spremenil v akcijski spektakel. Vsekakor pa sta gledalce izredno razočarala četrto nadaljevanje, ki ga je režiral Jean-Pierre Jeunet ter prispeval zgolj nekaj prizorov, ki jih je kot reference lahko izkoristil Slavoj Žižek, ter pred del Prometej, s katerim je Ridley Scott posnel nekaj, kar je bolj podobno vesoljskim teorijam zarote, kakršne predvaja History Channel, kot pa film iz franšize Osmi potnik.

Kljub vsemu navdušenje nad svetom ksenomorfov med filmofili vztraja, za nov val pričakovanja pa je pred kratkim poskrbel Neill Blomkamp, ki je z Okrožjem 9 režiral enega najbolj zanimivih filmov o vesoljcih v zadnjih desetletjih. Na svojem instagramu je namreč objavil nekaj konceptnih grafik za svojo različico Osmega potnika. Pod fotografije je takrat zapisal, da se z njimi ukvarja predvsem kot ljubitelj in ne po službeni dolžnosti. Zapisal je tudi, da če je kdaj obstajala možnost, da bi film posnel, te možnosti ni več. Danes pa je očitno prišlo do uradnega preobrata. Tako je vsaj možno sklepati na podlagi objave ene od grafik H. R. Gigerja, ki ji je Blomkamp v podpisu dodal: »Um … torej mislim, da je to (Osmi potnik, op. p.) uradno moj naslednji film.«

Film ne bo povezan z nadaljevanjem Prometeja

Ameriška revija Variety medtem navaja vire, ki trdijo, da je Blomkamp že podpisal pogodbo s produkcijsko hišo 20th Century Fox prav za režijo novega filma Osmi potnik, ki bo ločen od nadaljevanja Prometeja.

Če gre sklepati na podlagi konceptnih fotografij, ki jih je Blomkamp objavil na instagramu, bi bil film lahko tudi precej ločen od izvornih filmov o Gigerjovih pošasti. Svet, ki ga lahko vidimo na fotografijah, je bolj organski, na eni od fotografij pa je glavna protagonistka filmov Ripley (Sigourney Weaver) oblečena v eksoskelet, ki je videti nalašč podoben ksenomorfom, zraven pa piše, da gre za pilotsko obleko vesoljskih jockeyjev. Slednji se v Prometeju izkažejo kot piloti vesoljske vrste, ki naj bi ustvarila življenje na Zemlji kot tudi zasnovo za ksenomorfe.

Prav tako se na eni od fotografij pojavlja lik Michaela Biehna Dwayne Hicks, ki nastopa zgolj v filmu pod režijo Davida Camerona, med fotografijami pa je tudi spremenjen koncept tako imenovanih »face huggerjev«. Kaj vse to pomeni in kaj bo Blomkamp uspel realizirati, lahko medtem zgolj ugibamo.

Blomkamp te dni sicer pričakuje izid novega filma Chappie, pred tem pa je režiral tudi Elysium.