Vse sestavne dele za novega clia R3T je Humar dobil 10. januarja, prav na svoj rojstni dan. Od takrat je v svoji delavnici v Slapu na Idrijci preživel veliko časa, saj je moral na stotine delov razvrstiti in jih začeti sestavljati v končno celoto.

Od 9. januarja do 9. februarja je sestavljanje novega hitrega dirkalnika Humarju vzelo 135 delovnih ur. Humar pravi, da delo poteka brez večjih zapletov. Do zdaj je na podoben način izdelal že osem dirkalnikov, tokrat pa ga prvič sestavlja brez časovne stiske. Zato se lahko bolje posveti vsem malenkostim, saj se prav zdaj za njegovega clia izdeluje tisti pravi temelj.

"V primerjavi z lanskim cliom pričakujem precejšnjo razliko. Slabih deset centimetrov je daljši, največ sprememb prinaša motor s turbinskim polnilnikom. Lanskega clia so razvijali leta 2006, tega pa leta 2013 in to prinaša velik napredek na številnih področjih. Prvi vtisi drugih dirkačev so bili zelo dobri. Clio naj bi bil bolj miren od predhodnika. Največ bom lahko povedal, ko bom tudi sam lahko odpeljal prve kilometre. Motor s turbinskim polnilnikom prinaša precej več navora. Lani sem motor priganjal še do 8.500 vrtljajev v minuti, pri novem bodo vrtljaji skoraj polovico nižji. Že zaradi navora bi moral imeti avtomobil tudi nekaj več podkrmiljenja," pravi Humar.

Čeprav tekmovalni načrti za letošnjo sezono še niso povsem natančno začrtani, Humarja in njegovega sovoznika Florjana Rusa najbolj mika eden izmed nacionalnih ali pa evropski Renaultov pokal za nove clie R3T. Slovenska državna prvaka še čakata na angleško različico pravilnika in razčistitev vseh podrobnosti.

Okvirni načrt je, da bosta Humar in Rus novi dirkalnik prvič vozila aprila na znamenitem reliju San Remo v Italiji, za zdaj pa ni izključen niti nastop na enem izmed italijanskih relijev v marcu.