Fak je tokrat dobesedno pometel s konkurenco, saj se mu je med vsemi nastopajočimi najbolj približal najhitrejši v prvi predaji Rus Jevgenij Garaničev, ki pa je bil na 7,5 kilometrski predaji več kot 20 sekund počasnejši od Faka.

Za Slovenijo je tekmo dobro začel Bauer in bil do drugega streljanja v vodilni skupini, po treh popravkih na strelišču pa je Faku predal kot osmi. Ta je v primerjavi z vodilno Rusijo nadoknadil več kot 33 sekund zaostanka in predal kot prvi. Vodilno pozicijo si je priboril v boju s četverico tekmece, ki jih je ugnal na zadnjih 700 metrih. A Rok Tršan je že na prvem streljanju moral v kazenski krog ter nato Petru Doklu predal kot deveti. Rahlo oboleli Dokl je izgubil še tri mesta.

"Seveda smo si želeli, da bi bili višje, a žal nam ni uspelo. Tudi sam nisem naredil vsega, kar bi lahko. Dvakrat sem moral popravljati, a sem potem na progi poskušal izničiti te napake," je po preizkušnji rekel Fak in spregovoril še o svoji odlični tekaški formi: "Upam, da to še ni tista najboljša forma, če pa je, pa upam, da bo trajala še dolgo časa. Lepo je, če se tako počutiš, a zadeve iz dneva v dan niso enake. Včeraj je bilo čisto drugače in žal mi je, da se nisem počutil tako, kot danes. A je kar je."

V boju za zmago sta se v dramatičnem finišu udarila Rus Anton Šipulin in Nemec Simon Schempp. Nemec je odločno napadel na zadnjem vzponu pred ciljem, Rus pa se ni predal in svoji štafeti na ciljni ravnini pritekel tesno zmago z dvema desetinkama prednosti pred Nemčijo. Tretje mesto so osvojili Avstrijci.

Biatlonce zdaj čaka kratek premor do svetovnega prvenstva v Kontiolahtiju, ki se začne čez tri tedne.