Po četrtkovi 15-kilometrski posamični preizkušnji so se biatlonke na Holmenkollnu pomerile še na sprintu svetovnega pokala, osmem v sezoni.

Gregorinova, ki je pred tekmo v seštevku točk zasedala 19. mesto, je startala s številko 2. Po prvem strelskem nastopu je morala v kazenski krog, kar je ob boljšem streljanju tekmic za njo pomenil zdrs po lestvici navzdol. V stoječem položaju je nato streljala brez napak ter se z zaostankom ene minute in 22 sekund zavihtela na predzadnje mesto v trideseterici. Andreja Mali je bila 60. (+2:21,5/2), Anja Eržen pa je preizkušnjo končala na 70. mestu (+2:39,5/1).

Brez konkurence je bila Domračeva, ki je bila na strelišču nezgrešljiva, z istim strelskim nastopom pa je drugo mesto osvojila Dahlmeierjeva, ki je v cilju zaostala 14,3 sekunde. Tretja je bila Francozinja Dorin Habertova, ki je z devetimi pokritimi tarčami za zmagovalko zaostala pol minute.

»Začela je hitreje, kot na zadnjih tekmah, a še vedno nekoliko prepočasi. Drugače je bil njen čas, če odštejemo kazenski krog, le minuto slabši od Domračeve, kar je dober napredek in se vidi, da se počasi dviguje. Dejstvo pa je, da je v leže prepočasi streljala, do tiste napake pa je prišlo, ko je padla ven iz ritma. Ampak, ko se bo vse sestavilo, bo v redu, upamo, da bo to za svetovno prvenstvo,« je po nastopu Gregorinove dejal glavni trener slovenske biatlonske vrste Uroš Velepec.

Gregorinova ni bila zadovoljna in je pričakovala več: »Očitno lahko hitro tečem samo v zadnjem krogu, ker, če sem bila 29. z enim zgrešenim strelom, tek ni bil ne vem kaj. A enostavno je to to, sezona je malo čudna. Želela bi si biti na boljših mestih, a trenutno pač ne gre. Delno sem zadovoljna, a bi želela, da se zadeve že premaknejo na bolje. Upam, da bomo do svetovnega prvenstva našli pravi način treninga, da se forma dvigne.« O jutrišnji štafeti, na kateri bo nastopila še Urška Poje, pa je dodala: »Jutri mora vsaka narediti tisto, kar najbolje zna, potem bomo vsi zadovoljni.«

Jakov Fak na 19. mestu

Nemec Arnd Peiffer je zmagovalec moškega biatlonskega sprinta v Oslu. Za 10-kilometrsko progo z dvema streljanjema je porabil 24:57 minute in za 3,3 sekunde ugnal vodilnega v svetovnem pokalu Francoza Martina Fourcada, Rus Anton Šipulin na tretjem mestu pa je zaostal 15 sekund. Do točk se je med Slovenci prebil le Jakov Fak na 19. mestu.

V nasprotju z vodilno trojico, ki je bila na strelišču obakrat stoodstotna, je moral Fak dvakrat v kazenski krog in zaostal 54,9 sekunde.

Klemen Bauer je bil ob treh kazenskih krogih z zaostankom 1:53 minute 49., Rok Tršan pa je kazenski krog obiskal dvakrat in s slabimi tremi minutami zaostanka osvojil 76. mesto.