Dvakratne evropske prvakinje so proti Budućnosti izgledale svetlobna leta oddaljene od nekdanje slave. Predvsem v prvem polčasu je nemoč proti izrazitim favoritinjam iz Podgorice naredila svoje, v prve pol ure si je namreč Budućnost priigrala odločilno prednost in na koncu zasluženo prišla do novih dveh točk (tekme v tej sezoni lige prvakinj sploh še ni izgubila).

Na drugi strani pa Krim, ki mu ne gre očitati borbenosti, razpoloženost strelk pač (zadevale so le štiri igralke), ostaja prikovan na dno skupine 1 praktično brez možnosti za napredovanje.

Čeprav je trenerka Krima Marta Bon tekmo začela z Mišo Marinček v vratih, Tamaro Mavsar in Majo Luković na krilih, Elizabeth Omoregie na položaju krožne napadalke ter z Allison Pineau, Aljo Koren in Mirjeto Bajramosko na zunanjih položajih, je ta postava le za relativno kratek čas obstala na igrišču.

Po izidu 2:2 so namreč favorizirane gostje iz Črne gore začele resno upravičevati svojo vlogo. V obrambi so zlahka onemogočale Krimovo postavo, ki se je ob nemoči že v uvodnih trenutkih pogosto menjala, v napadu pa so znale izkoriščati svojo kakovost in moč.

Z delnim izidom 5:0 so v 12. minuti vodile že z 9:3, v 19. minuti pa je razpoložena Romunka Cristina Neagu zadela že za 12:5. To je že jasno nakazalo, v katero smer se bo odvila tekma lanskih finalistk tega tekmovanja in ljubljanskega kluba, ki bolj ali manj skuša zgolj preživeti in razvijati mlade igralke. V tem pogledu je danes zadovoljila Omoregiejeva.

Podobno razmerje moči se je nadaljevalo do konca polčasa, tako da je Budućnost drugi polčas začela z zajetno in glede na prikazano tudi že z odločilno prednostjo osmih zadetkov.

Ko so izbranke Dragana Adžića v uvodu drugega dela z delnim izidom 3:0 prišle že na 19:8, je bil zmagovalec odločen, vse drugo so bili zgolj kozmetični popravki končne razlike in izida. Domačim je ob številnih nenatančnih strelih gostij sicer uspelo znižati zaostanek tudi na vsega štiri zadetke, v 60. minuti celo na tri.

A vse to je bilo zgolj popravljanje vtisa, čeprav je obramba delovala precej bolje, prav tako pa napad s Pineaujevo in Omoregiejevo na čelu, ki je v veliki meri poskrbel za delni izid 9:2 in omenjeno znižanje zaostanka. Kljub na koncu relativno nizkemu porazu je imela Budućnost večino časa vse vajeti igre v svojih rokah in tekmice držala na varni razdalji.