Mäkäräinenova je s preizkušnjo opravila brez večjih napak, z brezhibnim streljanjem, pokrila je vse tarče, in hitrim tekom je za več kot minuto prehitela prvo izzivalko. Drugouvrščena v skupnem seštevku Domračevo, ki je bila enkrat nenatančna, je za Finko zaostala natanko minuto in 18 sekund ter zasedla drugo mesto. Tretja je bila tretjeuvrščena skupno Čehinja Veronika Vitkova, ki je bila tako kot Finka z vsemi pokritimi tarčami natančna na strelskih postajah, ni pa imela tako hitrih smuči. Vitkova je zadela vse tarče, a za Domračevo zaostala 2,6 sekunde.

Najboljša Slovenka je bila Teja Gregorin na 25. mestu, z dvema zgrešenima tarčama in zaostankom več kot pet minut (+5:28,7). Andreja Mali in Anja Eržen sta zasedli mesta pri repu uvrščenih.

"V tej disciplini je treba zadeti čisto vse tarče, kar se je danes tudi videlo, saj je kar nekaj tekmovalk odšlo naprej z ničlo. Moja uvrstitev je posledica teh zgrešenih strelov, pa seveda tudi teka. Ta je na takšni ravni, kot že celo sezono. Ni pričakovati, da se bo čez noč kaj bistveno spremenilo. Potrudila sem se po svojih najboljših močeh, tole petindvajseto mesto pa je rezultat vsega skupaj," je bila po preizkušnji nekoliko razočarana Gregorinova, ki upa, da na sobotnem sprintu vendarle ulovila priključek z najboljšimi: "V sprintu bo sigurno treba teči hitreje in seveda zadeti vse tarče. Upam, da bo šlo na bolje, kar sem sicer rekla že po nekaj zadnjih tekmah, a se to še ni uresničilo. Sem pa večni optimist."

Ob 14.15 bodo z 20-kilometrsko posamično tekmo začeli moški. Na startu bo tudi dvakratni zmagovalec zadnjih preizkušenj v Novem Mestu na Moravskem Jakov Fak, Klemen Bauer, Rok Tršan in Peter Dokl.