Naša tekmovalka že ima v žepu praktično vse, kar si je pred prvenstvom želela, toda cilja osvojiti vseh petih kolajn na tem prvenstvu v vseh disciplinah prav gotovo ni izbrisala iz svojega programa. Realizacija ne bo enostavna. Največja bojazen, ki se ji je v preteklosti prevečkrat zgodila, je, da bo startala preveč zadržano. Kot se ji je pripetilo na kombinacijskem slalomu, ko sem se kar zgrozil, a k sreči to ni bilo usodno.

Tina je olimpijska prvakinja v veleslalomu iz Sočija, kjer so odločale stotinke. Nekaj podobnega, saj bo konkurenca identična, lahko pričakujemo tudi danes. Od naših smučark ima dovolj znanja in ambicij tudi Ana Drev, ki se lahko z dvema dobrima, napadalnima nastopoma približa prvi deseterici ali celo uvrsti med njo.

Tudi sam sem iz istega testa kot vsi Slovenci. Želim si čim več osvojenih kolajn, želim si, da Tina osvoji teh pet kolajn v vseh disciplinah. Z ozirom na izkušnje pa vem, da bo to zelo težko. Če bo Tina danes osvojila pričakovano kolajno, bo ob koncu prvenstva na sobotnem slalomu odločala tudi sreča. Vsi vemo, da si prav zmage v tej disciplini naša šampionka najbolj želi. Je namreč edina, ki je še nima. Slalom pa je na neki način tudi tombola. Hitro se zgodi kakšna napaka in ambicije lahko splavajo po vodi.

Tone Vogrinec je trenerska legenda slovenskega alpskega smučanja.