Na tretji končni odločitvi svetovnega prvenstva v alpskem smučanju so Avstrijke po pričakovanju močno napadle Tino Maze. Toda Črnjanka se ni pustila in prvič v svoji karieri postala svetovna prvakinja v kombinaciji ter v Beaver Creeku osvojila že drugo zlato kolajno, ena pa je srebrnega leska. Prednost, ki si jo je priborila na smuku, je v slalomu, ki ga je postavil njen trener Valerio Ghirardi, rutinirano ubranila. Avstrijski tris alpskih smučark, v podobi Nicole Hosp, Michaele Kirchgasser in Anne Fenninger se je moral zadovoljiti z mesti od dva do štiri.

Tina Maze še nikoli na svoji športni poti ni bila takšna favoritka za zmago kot včeraj v boju za naslov svetovne prvakinje v alpski kombinaciji, kot se po novem imenuje disciplina, sestavljena s smuka in slaloma. Takšno mnenje so imeli strokovnjaki, novinarji z vsega sveta ter navsezadnje največje tekmice Črnjanke. Včeraj je bilo preprosto prepovedano na glas razmišljati o zlati kolajni. Čeprav so vse tekmice upale, da bodo imele svoj najboljši dan, Tina Maze pa najslabšega. Slovenska šampionka se v slalomu res ni predstavila v najlepši podobi doslej, toda še vedno v dovolj dobri, da se je veselila novega velikega uspeha. »Pred slalomom sem bila nekoliko nervozna. Malce sem bila prazna, na začetku negotova in bilo je zelo težko. Za mano je težek dan, saj smo vsi pričakovali zmago. Pritisk je bil velik, vendar sem ga zmogla,« so bile prve besede izčrpane, toda presrečne Tine Maze.

Na smukaški preizkušnji se je svetovna prvakinja v najhitrejši disciplini soočila z motiviranimi tekmicami. Predvsem tistimi, ki na specialnem smuku niso zadovoljile tako svojih apetitov kot pričakovanj javnosti. Na doslej najtrši progi na prvenstvu je bilo nekaj zelo nevarnih odsekov. Tina Maze je ubranila vse napade tekmic, kot je v tem prvenstvu že v navadi, pa je bila razlika med najhitrejšima minimalna. Lara Gut je namreč za Korošico zaostala le za dve stotinki, Anna Fenninger pa je s tretjim mestom potrdila odlično pripravljenost. Na smuku sta se izkazali Avstrijki Nicole Hosp (četrti čas) in Kathrin Zettel (enajsta) ter Slovenska Ilka Štuhec, ki je s šestim časom premagala tudi Lindsey Vonn. Mariborčanka je svojo predstavo ocenila za solidno, a ne idealno, skalp Američanke pa ji lahko daje velik obet pred nadaljevanjem svetovnega pokala. Vanja Brodnik je bila po polovici preizkušnje 20., Ana Bucik pa 24.

V slalomu je pravi napad uprizorila Ana Bucik, ki je v tej sezoni naredila ogromen napredek. Novogoričanka je pokazala svoje slalomske vrline ter napredovala na enajsto mesto. »Rekla sem si, da moram v slalomu napasti na vso moč. V zgornjem delu sem se še malce lovila, spodaj pa odpeljala tako, kot znam,« je svoj nastop ocenila Ana Bucik, ki je svoj odličen slalomski nastop potrdila z dejstvom, da je bila hitrejša od Kathrin Zettel in Tine Maze, skupno pa je dosegla tretji čas. S presenetljivo dobrim smučanjem je na slalomu precej napredovala tudi Vanja Brodnik, ki je napredovala za osem mest. Obe Slovenki sta nastopili najbolje v sezoni na največji tekmi ter upravičili nošenje slovenskega dresa. Pred sladico z imenom Tina Maze pa je bila najboljša v sezoni še Ilka Štuhec, ki se je s sedmim mestom prvič v tej sezoni uvrstila med najboljšo deseterico. »Očitno povsem še vendarle nisem pozabila slalomirati med vratci. Dosegle smo lep ekipni uspeh,« je bila nasmejana Ilka Štuhec.

Alpska kombinacija za ženske: 1. Maze (Slo) 2:33,37, 2. Hosp + 0,22, 3. Kirchgasser + 0,35, 4. Fenninger (vse Avs) + 0,89, 5.Gut (Švi) + 0,94 7. Štuhec + 2,43, 11. Bucik + 4,40, 12. Brodnik (vse Slo) + 4,53.