Kdo bi si mislil, da bodo Avstrijci na smuku ne zgolj ostali brez kolajne, ampak tudi brez uvrstitve med prvo deseterico. Za smučarski šport je dobro, da se pojavljajo novi zmagovalci. Švicar Küng ni padel z lune. Ne smemo pozabiti, da je že zmagal v Wengnu. Dobro za prvenstvo je, da sta med prvo četverico tudi dva domačina, Ganong na drugem in Nyman na četrtem mestu. Z ozirom na poznavanje proge, na kateri so domačini večkrat trenirali, ni tako veliko presenečenje. Od tujih tekmovalcev moramo omeniti fenomen Norvežana Svindala. Po težki poškodbi ob koncu pripravljalnega obdobja je praktično brez treninga nastopil v smuku in superveleslalomu ter dvakrat zasedel šesto mesto, kar pa na veliko razočaranje domačinov ni uspelo poškodovanemu Bodeju Millerju.

Oba smuka sta bila na začetku relativno enostavna, tekmovalke in tekmovalci so morali pokazati svoje znanje v drsenju. V srednjem delu je bilo konec heca, saj je bilo treba pokazati ogromno tehničnega znanja ter še več poguma, morda celo največ od vseh smukaških prizorišč po svetu. In tam so se tudi napravile odločilne razlike.

Kaj pa naši? O Tini je bilo že dovolj povedanega. Je fenomenalna tekmovalka, kakršno bomo v prihodnosti verjetno težko dobili. Brez možnosti niso naši mladi tekmovalci v hitrih disciplinah. Martin Čater je v smuku s solidno vožnjo z nekoliko premalo hrabrosti s 25. mestom upravičil nastop na svetovnem prvenstvu. Le za dobro sekundo je zaostal za glavnim favoritom smukaške preizkušnje Norvežanom Jansrudom. Škoda za Kosija, da ni imel vsaj kakšnega orientacijskega vmesnega časa, ki bi približno pokazal, ali mu je lahko žal zaradi nepotrebnega zdrsa že na začetku proge.

Tone Vogrinec je trenerska legenda slovenskega alpskega smučanja.