Proga je bila tehnično zahtevna, Tini pisana na kožo. Čeprav bi težko rekli, katera ji ni pisano na kožo, saj je najboljša na svetu in se vedno prilagodi. Vse je bilo idealno, od vremena do tehnično zahtevne proge, kar Tini ustreza. Od Anne Fenninger je bila boljša predvsem v tem, da je spustila smuči. Imela je hitre smuči ne glede na to, da je naredila nekaj napak, medtem ko je Fenningerjevi uspelo tehnično čisto smučanje. Tina je naredila napako pred ravninskim delom, zato je bilo nekaj drame. Brez te napake bi bila razlika višja. Smučala je po hitri liniji, več je tvegala. V spodnjem delu je bilo vse na limitu, kar je tudi prav. Tina si toliko zaupa, da si to lahko privoščil.

Je možno, da osvoji pet kolajn? Takoj sem za to, da jih osvoji, in vse kaže na to. Toda kolikor vem, bo šla iz tekme v tekmo. Pred prvenstvom sem pričakoval tri in zdaj mislim, da bo dobila vsaj tri. Če jih bo pet, bo le potrdila, kar že vemo – da je trenutno najboljša na planetu. Naslednjo priložnost bo imela v kombinaciji. Če bo pokazala, kar zna, bo z lahkoto med najboljšimi tremi. Treba je tudi vedeti, da lahko hitro pride do sekunde nezbranosti. A bo prva favoritinja te tekme, saj v svetovnem pokalu nastopa v vseh disciplinah in v vseh je med najboljšimi na svetu. Ne vidim, kdo je tako kompleten smučar kot Tina.

Slabše je šlo preostalima Slovenkama. Verjamem, da je Ilka Štuhec razočarana, ker je pričakovala več, tudi jaz sem, saj je sposobna več. Ampak v tehničnih zavojih ji ni šlo. Ni prišla z dovolj močno samozavestjo na svetovno prvenstvo, zato ni bila odločna, kar se je v zavojih poznalo. Vanja Brodnik je smučala preveč zadržano, držala se je previsoke linije, ni bilo smučanja na limitu, za to nima samozavesti. Če imaš rezultate, se igraš na progi. Če si v krču, pa smučka ne steče.

Mitja Dragšič je nekdanji alpski smučar.