6. mesto je bil najslabši rezultat hrvaške reprezentance na svetovnih prvenstvih po letu 2001, kar je bil dovolj dober razlog, da so mediji in javnost za igre v Dohi »raztrgali« Golužo in njegove varovance. Selektor odziva ni sprejel najbolje, zato se je odločil za odstop.

»Po petih letih na čelu hrvaške reprezentance sem se odločil za nepreklicen odstop. O vsem sem temeljito premislil ter se o odstopu odločil po pogovoru z vodstvom zveze. Funkcijo selektorja sem opravljal predano in profesionalno, izpolnil pa sem tudi cilje, ki smo jih postavili skupaj z vodstvom zveze. Zagotovili smo si kvalifikacije za olimpijske igre, a očitno s tem nisem upravičil pričakovanj hrvaške javnosti. Z odstopom želim umakniti pritisk na zvezo, igralce ter mene in mojo družino, ki vse skupaj težko doživlja. Ponavljam, imel sem podporo zveze, a pritisk javne kritike je bil prevelik zame in mojo družino. Zato nepreklicno odstopam,« besede sedaj že bivšega selektorja prenaša 24sata.hr.

Še preden je Goluža danes odstopil, so v hrvaških medijih že nekaj dni krožile govorice o njegovih morebitnih naslednikih. Najresnejši kandidat naj bi bil legendarni trener Zvonimir Noka Serdarušić, ki je pred leti vodil tudi slovensko reprezentanco in rokometni klub Celje. Poleg Noke naj bi bili v igri za selektorski stolček »kavbojev« tudi Ivica Obrvan, Lino Červar, Veselin Vujović in Irfan Smajlagić, poroča 24sata.hr.