Njegovi javni nastopi me v zadnjem času presenečajo, saj takšnega someščana nisem poznal. Poznal sem ga kot smučarja, ki je bil vselej resen in povsem osredotočen na smučanje. Zdaj se je sprostil, njegove javne nastope bi primerjal s tistimi Filipa Flisarja. Postal je simpatičen. Verjetno je vse skupaj posledica, da se je odprl, medtem ko je bil v preteklosti vedno v ozadju, nekako odrinjen. Pohvalil bi tudi nastop Boštjana Klineta. Zgoraj je bil zelo hiter, kar dokazuje, da ima dovolj tehničnega znanja, v nadaljevanju pa je plačal davek neizkušenosti. Imamo mlade fante, ki imajo v sebi potrebno tekmovalnost, kar pogrešam v tehničnem delu reprezentance.

Vse bolj verjamem, da bo Klemen Kosi nekoč lahko uspel. Predvsem zaradi dejstva, ker je tehnično dober alpski smučar. Na težkih progah in kombinacijah je ob najboljših, kar je dokazal na dveh najtežjih terenih na svetu, Kitzbühlu in Beaver Creeku. Ko bo pridobil mišično maso, da bo videti kot Paris ali Svindal, več izkušenj, da ne bo delal nepotrebnih napak, in bo tekmoval z najboljšim materialom, bo postal kompleten. In takrat bo lahko zelo hiter.

Žal mi je Bodeja Millerja. Tvegal je vse, verjetno več, kot je v tem trenutku sposoben. Impresioniral me je Aksel Lund Svindal, ki se je po manj kot štirih mesecih po strgani ahilovi tetivi vrnil suvereno in bil šesti. Svetovni prvak Hannes Reichelt je dokazal, da je Beaver Creek njegov teren. Na oko njegovo smučanje ni bilo najboljše. Senzacija Dustin Cook pa je naredil tisto, kar imamo gledalci najraje. Da ne zmagujejo zgolj favoriti, drugi pa so le številke.

Mitja Dragšič je nekdanji alpski smučar.