Ime legendarnega stadiona katalonskega nogometnega velikana bo po poročanju španskih medijev morda že kmalu odšlo v pozabo. Mogočni športni objekt Camp Nou, ki sprejme skoraj 100 tisoč gledalcev, utegne v prihodnosti nositi ime glavnega sponzorja Barcelone – Qatar Airways. Možnosti, da se stadion preimenuje, po besedah izvršnega direktorja katarskega letalskega prevoznika, Akbarja Al-Bakerja, vsekakor obstajajo.

»Vse je mogoče. Pri našem podjetju smo odprti za vse predloge. Eden izmed njih je tudi, da posodimo ime Camp Nouu,« je dejal Al-Baker in pristavil, da njegovo podjetje in katalonski nogometni klub delijo enake vrednote.

Barcelona je s Qatar Airways leta 2010 podpisala šestletni sponzorski dogovor, ki klubu s Camp Noua na leto navrže kar 30 milijonov evrov. Obe strani naj bi se trenutno že pogovarjale o podaljšanju sodelovanja, ki bo Barceloni bržkone navrgel še več denarja. Slednjega bo španski velikan še kako potreboval, če se želi podati v prenovo Camp Noua. Pričetek rekonstrukcije stadiona je sicer predviden za maj leta 2017, dela na njem pa bodo najverjetneje zaključena februarja 2021.