S tretjim mestom je Tržičan, svetovni podprvak iz Kreischberga, še povečal vodstvo v svetovnem pokalu, kar je bil eden od njegovih ciljev, velika želja, da prvič zmaga pred domačimi navijači, ki so pripravili odlično vzdušje, pa se mu ni izpolnila. Bil je dobro na poti, v kvalifikacijah je bil prepričljivo najboljši, do polfinala je oba dvoboja proti nekdanjemu olimpijskemu prvaku Kanadčanu Jaseyju Jayu Andersonu in Švicarju Nevinu Galmariniju dobil z lahkoto, ustavilo pa se mu je v obračunu z Italijanom Mirkom Felicettijem.

»Očitno sem vozil napačno linijo«

»Nisem najbolj zadovoljen, kajti videl sem, da so navijači po porazu v polfinalu utihnili. Očitno sem vozil napačno linijo, zato so se napake kar vrstile. Priložnost sem zamudil, malo mi je težko, zagotovo pa jo bom še imel. Pa tudi tretje mesto in nova uvrstitev na stopničke je lep dosežek,« na cilju ni bil najboljše volje olimpijski podprvak, ki se je po prepričljivih vožnjah v kvalifikacijah finala kar nekoliko bal.

»V zadnjih dnevih sem se spočil, pokam od energije, kar malo se bojim, da mi bo to škodilo,« je po kvalifikacijah razlagal Tržičan. A se mu ni. Svež in preudaren je bil tudi v malem finalu, v katerem je ugnal Švicarja Kasparja Flütscha in prišel do svoje 12. uvrstitve na zmagovalni oder v svetovnem pokalu.

Povečal vodstvo v svetovnem pokalu

»V zadnji vožnji sem vozil drugačno linijo, bolj okrog vratc. Šlo je z lahkoto in zdaj mi je žal, da nisem linije zamenjal že prej. Kar je, je. Ni slabo tudi dejstvo, da sem danes zadnjo vožnjo zmagal, pa še vodstvo v svetovnem pokalu sem povečal. Vsekakor si bom vzel nekaj časa, da se v tem krasnem dnevu poveselim z navijači. Čas za zmago pa bo tudi še prišel,« je dejal Tržičan.

Po kvalifikacijah je dobro kazalo tudi Roku Marguču. Po prvi kvalifikacijski vožnji je bil drugi, skupno četrti, vendar se je zataknilo že v osmini finala. Tudi zanj je bil usoden Felicetti.

Negativen učinek dobrih kvalifikacij

»Žal so imele sicer dobre kvalifikacije tudi negativen učinek. V njih sem se bolje počutil na rdeči progi, zato sem jo izbral tudi za osmino finala, očitno sem se zmotil. Večinoma so zmagovali tisti na modri. Jasno je, da sem malce razočaran, a lahko rečem, da sem vseeno užival,« so bile prve besede Celjana, potem ko je zasedel deseto mesto.

Prepočasni za izločilne boje so bili Jernej Demšar s 17. mestom, Tim Mastnak z 19., Rok Flander s 26., Jure Hafner s 37., Črt Ikovič s 43. in Jure Retuznik s 44.

V ženski konkurenci je Gloria Kotnik v kvalifikacijah zasedla 32. mesto in se ni prebila v izločilne boje. Zmagala je Avstrijka Marion Kreiner pred rojakinjo Ino Meschik in Nemko Selino Jörg.