Ste pričakovali, da bo četrtfinalni poraz proti Španiji pustil pri Dancih globlje psihološke posledice?

Ne. Zanje je bil poraz sicer hudo razočaranje, saj so se nadejali kolajne. Kljub velikemu šoku nisem pričakoval, da bo neuspeh proti Španiji nanje vplival zelo negativno. Skandinavsko razumevanje športa in njihova mentaliteta sta pač drugačna od naših. Nas po zmagah zajame evforija, poraze pa doživljamo kot katastrofe, oni pa so po neuspehu slabe volje dvajset minut, potem pa pozabijo na to in že gledajo naprej.

V nasprotju s tekmo s Francijo je Slovenija proti Dancem dobro začela, Kaj se je dogajalo potem?

Proti Dancem smo se v igri postavili precej bolje kot proti Francozom. Pokazali smo precej več borbenosti, energije, želje. V napadu, kjer smo imeli velike težave proti Franciji, je bila tokrat igra boljša in hitrejša, prenos žoge je bil dober.

Nerešljiva uganka za slovensko obrambo sta bila Lasse Svan (13 golov) in vaš klubski soigralec Mads Christiansen (7).

Jasno je, da smo tekmo izgubili v obrambi, ki je bila slabša od našega napada in slabša kot na nekaterih prejšnjih tekmah. Na desni strani sta nam Svan in Christiansen skupaj nasula kar dvajset zadetkov. Dobiti toliko golov od le dveh igralcev je absolutno preveč. A izgubiti proti rokometni velesili Danski za tri gole v nobenem primeru ni niti tragedija niti sramota.

Koliko se je v igri poznala odsotnost Zormana, Gabra in Miha Žvižeja, ki so morali predčasno z igrišča?

Seveda se v slovenski reprezentanci pozna odsotnost vsakega igralca. Toda po poškodbi Uroša Zormana je kapetana dobro nadomestil Marko Bezjak in prikazal dobro partijo. Gabrovo in Žvižejevo odsotnost smo krpali na različne načine, a posledično je to zaradi manjšega števila razpoložljivih igralcev pomenilo tudi manjšo rotacijo.

Igralci obeh reprezentanc ste se precej jezili na katarska sodnika.

Sodnika po svoji kakovosti nista na ravni tako velikega tekmovanja, kot je svetovno prvenstvo. Zanju je bilo sojenje takšne tekme preveliko breme in pritisk. Njun kriterij je izpadel tako, da smo bili močnejši od Dancev, saj smo imeli več izključitev, a resnica je seveda daleč od tega. Danci so se uspešneje prilagodili kriteriju sojenja. Očitno bi morali tudi mi malce več blefirati na igrišču in se valjati po tleh ter tako iztržiti še kakšno izključitev več na strani Dancev.

Ali je vam in soigralcem za deveto tekmo proti Nemčiji še ostalo kaj energije in moči?

Seveda je naporno, a ne smemo se izgovarjati, kajti tudi za Nemce bo to deveta tekma na letošnjem prvenstvu. Upam, da imamo še dovolj moči, energije, motiva in želje, kajti zmaga in sedmo mesto peljeta neposredno v olimpijske kvalifikacije za Rio. Stvari imamo v svojih rokah in bomo naskakovali zmago, tudi v primeru poraza pa sem prepričan, da bo Katar azijski prvak in da bo tudi osmo mesto prineslo olimpijske kvalifikacije. Slovenija je že s tem, ko je prišla med osem najboljših na svetu, dosegla velik uspeh. In tega se moramo zavedati vsi, ne le igralci, ampak tudi širša javnost.