Ženski del ekipe bo vodila Gloria Kotnik, poleg nje pa bodo mesto v finalu lovile še Patricia Mastnak, Iva Polanec in Mia Čebulj. Glavna aduta izredno močne moške zasedbe bosta seveda dobitnika odličij na nedavnem svetovnem prvenstvu Žan Košir in Rok Marguč, slovenski navijači pa bodo glasni tudi ob nastopih Roka Flandra, Jureta Hafnerja, Jerneja Demšarja, Tima Mastnaka, Črta Ikovica, Andraža Kamnika in Jureta Retuznika.

Medtem ko je bil Žan Košir na Rogli že dvakrat drugi, pa Marguč na svojem smučišču, kjer opravi večino treningov med sezono, na stopničke še čaka. Doslej je bil najboljši peti, vsekakor pa upa, da bo to uvrstitev že letos izboljšal.

"Ta tekma je zame enako pomembna kot svetovno prvenstvo. Dogaja se doma, dogaja se pred domačim občinstvom. Seveda je prisotna velika želja po dobrem rezultatu, mesta sicer ne morem napovedovati, želim pa si seveda čim višje. Forma je ostala na isti ravni kot pred svetovnim prvenstvom, zelo sem zadovoljen tudi z zadnjimi treningi tu. Lahko samo upam, da bodo organizatorji s proge spravili novozapadli sneg in da bo podlaga trda. Napovedano je lepo vreme, zato ni razlogov, da si naši navijači tega dogodka ne bi ogledali v živo," je dejal Marguč, ki sicer ne prebiva na Rogli, ampak se tja vsak dan vozi, tako bo tudi na dan tekme.

"Danes je bila cesta katastrofalna, brez verig se ni dalo priti, a do jutri jo bodo očistili, tako da problemov na poti ne bi smel imeti nihče. Navijačev današnje vreme, sneženje in močan veter, ne bi smelo odvrniti od ogleda tekme, vsaj upam tako. Proge zaenkrat še niso postavili, najbrž jo bodo jutri zjutraj. Zapadlo je veliko snega, a tekma po mojem mnenju ni v nevarnosti, saj bodo marljivi prireditelji naredili vse, da bo vse v najlepšem redu," se ne boji odpovedi tekme Celjan.

Visoka pričakovanja imajo tudi preostali Slovenci. Rok Flander sebe in druge vneto prepričuje, da se mu forma dviga in da bo še letos spet ujel stik z vrhom, Jure Hafner je že v Lachtalu napovedal, da se bliža vsaj uvrstitvi med najboljših 16, domača proga pa naj bi spet ponudila priložnost še vedno lažje poškodovanemu Tim Mastnaku. Lani je tu že bil četrti, kar je njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu.