Ukinitev nelikvidne specializirane trgovine z zastavljenimi perzijskimi preprogami v Industrijski coni Šiška ob severni obvoznici v Ljubljani bo sedaj izvedena do bridkega konca. Hans-Joachim Breier, vodja prodaje organizatorja, tj. »Bayerische Verwertungs-Gesellschaft« (Bavarskega podjetja za trgovanje), si je sicer prizadeval, da bi vsaj še dosegel podaljšanje roka za izpraznitev, da bi tako zaradi ekstremnega hitenja zmanjšal čedalje večje izgube za prizadeto podjetje; žal brez uspeha. Nasprotno, naročili so mu, da naj v naslednjih dneh do zadnjega kosa za vsako ceno proda zalogo, ki predstavlja največji izbor pravih, ročno vozlanih preprog v Sloveniji.

Z odklonitvijo podaljšanja roka pa bodo sedaj priliko dobili vsi ljubitelji višje bivanjske kulture. Kakor je medtem tudi banka v Nemčiji uvidela, je treba nujno ekstremno znižati cene, če želijo v naslednjih dneh izpeljati prodajo likvidacijske mase brez kakršnihkoli ostankov. Konkretno to pomeni, da bodo v Ljubljani brez izjeme drastična znižanja najmanj v višini 50 odstotkov, delno celo do 70 odstotkov v primerjavi s ceno, ki jo je podal izvedenec v Nemčiji!

Kolekcije, ki so na voljo za odprodajo v Industrijski coni Šiška (Litostrojska cesta 44 b, s strani ulice Alme Sodnik, v bližini tovarne Lek, tel. 01 / 620 20 63), vsebujejo še vedno številne vozlane preproge iz vseh provinc, od trpežnih kakovosti, kot npr. saroug, do svilenih mojstrovin iz Ghoma, trendovskih izdelkov (npr. farahan) do brezčasnih klasikov (nain, moud in številni drugi), od sodobnih preprog, kot je lori, do antičnih zbirateljskih kosov, npr. stari kešan.

Zagotovo bo likvidacijska prodaja ponovno odprta v petek, 30. januarja, in v soboto, 31. januarja, vsakokrat od 10. do 19. ure, v nedeljo, 1. februarja, od 11. do 18. ure ter naslednji ponedeljek, 2. februarja, od 10. do 19. ure; o morebitnih naslednjih terminih boste informacije prejeli pri družbi BH bavarsko podjetje za trgovanje d.o.o. na Litostrojski cesti 44 b v 1000 Ljubljani ali telefonsko 01 / 620 20 63.