Čeprav moška alpska smučarska reprezentanca v tej sezoni na tekmah svetovnega pokala ne dosega vrhunskih rezultatov, pa je pogled na moštvo, ki bo od prihodnjega tedna naprej tekmovalo na svetovnem prvenstvu, spodbuden. Z izjemo Matica Skubeta, ki je z uvrstitvijo v finale slaloma v Schladmingu ujel zadnji vlak, je preostala četverica izjemno mlada. Žan Kranjec v veleslalomu in Klemen Kosi, Martin Čater in Boštjan Kline v hitrih disciplinah so slovenski alpski smučarji prihodnosti.

Pet slovenskih smučarjev bo imelo pet spremljevalcev, ki jim bo krila stroške Smučarska zveza Slovenije. Ker je spremljevalcev absolutno premalo, so se v slovenski reprezentanci znašli, saj so po zaslugi glavnega trenerja za hitre discipline Petra Pena našli svojega sponzorja. Le-ta se je razkril z napisom na kapi glavnega trenerja Klemna Berganta, ki nam je povedal, da bo Paloma krila stroške dodatnega trenerja za svetovno prvenstvo, tako da bo imela slovenska reprezentanca šest spremljevalcev.

»Martin, Klemen in Boštjan so eni najmlajših tekmovalcev v hitrih disciplinah v svetovnem pokalu. To so naši smučarji prihodnosti, ki so izpolnili normo za svetovno prvenstvo. Žan je trenutno edini slovenski veleslalomist, ki lahko uspešno nastopi na tekmah svetovnega pokala, saj drugi za njim zaostajajo več korakov. Vesel sem, da je normo izpolnil tudi Matic Skube (poleg Čatra si mora sam plačati stroške poti, op. p.), čeprav je bil njegov drugi nastop v Schladmingu slab,« pravi Klemen Bergant. »Osebno bi si želel, da bi na svetovnem prvenstvu nastopilo več slovenskih smučarjev, a je bila odločitev takšna, kot je, in jo je treba spoštovati. Predlagal sem še Roka Perka in dva mlajša smučarja,« je nadaljeval Bergant.

»Spomladi smo kot cilj napisali, da si želimo v smuku ene uvrstitve do desetega mesta, ene do 15., v vseh drugih disciplinah pa ene do 15. mesta, ki na svetovnem prvenstvu kot zadnja prinaša točke za uvrstitev na svetovni lestvici. Osebno bi bil najbolj zadovoljen, če bi se domov vrnili s kolajno,« napoveduje Klemen Bergant. Na tiskovni konferenci pred odhodom na SP v Vail in Beaver Creek je zaželel srečo slovenskim smučarjem tudi direktor SZS Jurij Žurej, ki je povedal, da smučarska zveza verjame v reprezentante. Hkrati je pred odhodom na sestanek na eno od bank postregel s podatkom, da so skupne službe Smučarske zveze Slovenije v prvih osmih mesecih delovanja znižale stroške za 40 odstotkov.