Kar 200 kilometrov na uro je meril najhitrejši servis Serene Williams, ko je v polfinalu odpravila mlado talentirano rojakinjo Madison Keys. Mlajša od sester Williams tako nadaljuje trend, da v Melbournu vedno zmaga na tekmah od polfinala naprej. Jutri bo lovila že svoj šesti avstralski naslov. »Zelo me je namučila v prvem nizu, zato sem morala ostati psihično stabilna, da sem zmagala,« je dejala Serena Willams. »Madison Keys je odlična igralka že zdaj. Prepričana sem, da bo kmalu zmagala na tem tekmovanju in tudi ostalih turnirjih elitne četverice,« je dodala Williamsova, ki se bo za lovoriko pomerila z Marijo Šarapovo. Če dozdajšnja statistika kaj velja, potem bo zmagala Američanka. Slavila je na šestnajstih od osemnajstih medsebojnih dvobojev, od tega na zadnjih petnajstih.

Brez žensk ne gre niti pri moških. V finale se je uvrstil Andy Murray, ki ga trenira nekdanja šampionka Amelie Mauresmo. Britanec je imel nekaj težav le v prvem nizu, toda nato je dobil naslednje tri in ugnal Tomaša Berdycha. »Veliko ljudi me je kritiziralo, da sem začel sodelovati z Mauresmojevo, toda ta teden sva dokazala, da je lahko tudi ženska zelo dobra trenerka,« je povedal Murray. »Zelo sem hvaležen Amelie za opravljeno delo. Bila je pogumna, da je sprejela ta izziv. Upam, da se ji bom dokončno oddolžil v prihodnjih dneh,« je dodal škotski teniški igralec, ki je že trikrat igral v finalu Melbourna, a vedno izgubil – dvakrat proti Novaku Đokoviću in enkrat proti Rogerju Federerju. Skupno ima Murray dva naslova, prvega iz New Yorka in drugega iz Wimbledona.

Končan je tudi slovenski pohod po Avstraliji. V članski konkurenci je kot zadnja izpadla Katarina Srebotnik, ki je v paru z Brazilcem Marcelom Melom izgubila v četrtfinalu mešanih dvojic. Za druga nosilca sta bila usodna Su Weih Sieh iz Tajpeja in Urugvajec Pablo Cuevas, ki sta se po 50 minutah veselila gladke zmage s 6:1 in 6:2. Izpadla je tudi Manca Pislak v konkurenci mladink. Slovensko tekmovalko je gladko v dveh nizih s 6:2 in 6:2 ugnala Belgijka Greet Minnen. Kljub temu je za Pislakovo precej uspešen turnir. Poznavalci pravijo, da ima veliko talenta in glavo na mestu.

Rezultati, moški, polfinale: Murray (VB, 6) – Berdych (Češ, 7) 6:7 (6), 6:0, 6:3, 7:5, ženske, polfinale: S. Williams (ZDA, 1) – Keys (ZDA) 7:6 (5), 6:2, Šarapova (Rus, 2) – Makarova (Rus, 10) 6:3, 6:2, moški, dvojice, polfinale: Bolelli, Fognini (Ita) – Rojer, Tecau (Niz, Rom, 6) 6:4, 3:6, 6:3, Herbert, Mahut (Fra) – Dodig, Melo (Hrv, Bra, 4) 6:4, 6:7 (5), 7:6 (5), mešane dvojice, četrtfinale: Mladenović, Nestor (Fra, Kan, 3) – Black, Cabal (Zim, Kol, 5) 6:2, 6:3, Su-wei, Cuevas (Tpe, Uru) – Srebotnik, Melo (Slo, Bra, 2) 6:1, 6:2, mladinke, četrtfinale: Minnen (Bel) – Pislak (Slo) 6:2, 6:2. vra