Pes z imenom Medo je tako edini pes na Hrvaškem, ki ima odločitev sodišča, da ne sme lajati. Njegov lajež je tudi najdražji, saj le en »hov« njegovega lastnika stane 20.000 kun, danes piše Jutarnji list.

Lastnik se je odločil, da bo triletnega psa čez noč zapiral v hišo. A Medo je živčen in frustriran, ker ne more biti na prostosti na dvorišču tudi v nočnih urah. Njegovi lastniki pa živijo v strahu, da pes ne bi slučajno zalajal, ker bodo morali plačati visoko kazen.

»Neznosno glasen« pes laja pod njenim oknom

Lastnik je za Jutarnji list povedal, da se je soseda zaradi psa pritoževala od prvega dneva, ko so ga pripeljali. Po njegovih trditvah je soseda psa sprva strašila z vodo, nato je začela vanj metati kamenje. Pravi, da so se z njo pogovarjali, a dogovora niso dosegli. Lastnik trdi, da Medo sicer ne laja veliko, temveč zgolj, ko zagleda mačko, ali ko se njegovemu ozemlju približa neznana oseba.

Soseda po drugi strani poudarja, da potrebuje mir, ker je lani poleti doživela možgansko kap. Navaja, da ima tudi videoposnetke, ki dokazujejo, da je pes vsako noč neznosno glasen. Prepričana je, da ji sosedje namenoma skušajo povzročiti težave, ko spustijo psa, naj laja pod njenim oknom. Hiši sta oddaljeni približno 15 metrov.