»Pričakovanja so velika in smučarski delavci trdno verjamejo, da jim bo narava naklonila ugodne zimske razmere. Predvsem je to pomembno za manjša smučišča, ki so odvisna od naravnega snega. Obratovanja teh smučišč bi se najbolj razveselili otroci, katerih starši si ne morejo privoščiti smučanja na večjih in dražjih smučiščih,« pravi Danilo Brecelj, sekretar Združenja žičničarjev Slovenije pri Gospodarski zbornici. In koliko smučarjev v tej sezoni pričakujejo na slovenskih smučiščih? »Okoli 1,2 milijona, kar je bilo povprečje v sezonah 2010/2011 in 2012/13. Lani jih je bilo samo 850.000 in je bila najslabša sezona po letu 2000; največ, kar 1,8 milijona smučarjev smo imeli v sezoni 2005/2006,« dodaja Danilo Brecelj.

Sneg bo!

Pri nas sneg bo, so odločni na Krvavcu. Med počitnicami v sodelovanju s šolami smučanja pripravljajo tedenske tečaje smučanja za otroke. Za tiste, ki ne smučajo, a tudi radi pridejo na Krvavec, so pripravili sankanje, igre na snegu... Na valentinovo bodo imeli romantično kulinarično razvajanje s šefom Binetom, 21. februarja bodo izbrali mis Krvavca, teden dni pozneje pa bo zaključek počitnic z laško godbo na pihala, kajpak v družbi mičnih mažoretk. »Na Veliki planini smo znižali cene, ker je sedežnica še vedno v popravilu. Bo pa nova vlečnica Jurček, ki je namenjena otrokom in smučarjem začetnikom, polno obratovala. Na progi bomo še popestrili dogajanje z različnimi triki, pripravljen bo otroški poligon za spust z napihljivimi blazinami. Obiskovalci si bodo lahko privoščili krpljanje (dnevna izposoja krpelj stane pet evrov), že od 8 do 10 evrov bo stala karta za vožnjo z nihalko, vlečnico Jurček in uporabo zimskega parka,« vabi Leon Keder, direktor družbe Velika planina.

Na smučanje z vlakom

Na Voglu pričakujejo dober obisk, saj so zmogljivosti za ta termin že sedaj zasedene 80-odstotno, v dolini je prostih mest več. Paketi so ugodni, poudarjajo, denimo za tridnevno smučanje v hotelu s tremi zvezdicami in za tridnevno smučarsko karto je treba odšteti 185 evrov na osebo.

Računajo tudi na goste, ki se v Bohinj pripeljejo z vlakom; paket s prevozom (vlak + skibus), malico na smučišču in dnevno smučarsko vozovnico stane 35 evrov za odrasle in 23 evrov za otroke. Niso pozabili na spremljevalni program; omenimo pustno rajanje in tekmo pustnih šem z bogatimi nagradami, eskimsko vas, drsališče, urejene tekaške proge, tečaje smučanja, zunanje otroško igrišče, zimski iglu...

Kupiš tri, dobiš pa štiri smučarske vozovnice

Za tri družinske člane bo treba smučarsko karto kupiti, četrti jo bo dobil zastonj, bo ena od akcij za družine med počitnicami v Smučarskem centru Cerkno. V vrtcu in na otroškem poligonu bo še posebno počitniško veselo, v soboto, 21. februarja, pa bodo imeli poseben Smučat je fajn party, še obljublja SC Cerkno.

Žur s Piko Nogavičko

»V počitniških dneh poleg ugodne smuke na Rogli in obiska bazenov v Termah Zreče in Savna vasi ter animacije za odrasle in otroke pripravljamo še razvajanja v Idili, Wellness & Spa, zabavne delavnice ter vodne norčije ob bazenu. V termah bodo otroci začeli dan z veseljem in smehom v otroškem kotičku, kjer bodo ustvarjali, prepevali, poslušali pravljice in se igrali, obiskal jih bo čarodej Roman, zabavali se bodo tudi na drsališču. Večerni sprehod z baklami bo navdušil tudi njihove starše. Izdelovali bodo pustne maske za pustno rajanje. Na Rogli bodo rajali s klovnom Jako in Piko Nogavičko, pekli piškote, iskali skriti zaklad, se z Zlodejem podali na plezalne pustolovščine ter se sladkali v deželi palačink in vafljev. S posebno ponudbo S smučin v termalne bazene omogočamo smučarjem – ob predložitvi dnevne (tekoči dan), večdnevne in sezonske smučarske vozovnice za Roglo – 30-odstotni popust za vstop v termalne bazene in Savna vas,« je povedala Tina Tinta Kovač iz družbe Unior Program Turizem.