Zdaj smo lahko povsem neobremenjeni in sproščeni, prav v takšnem stanju pa smo tudi najnevarnejši za nasprotnike. Lahko zatrdim, da smo se vsi dokončno sprostili, da smo se znebili krčev, ki so nas doslej bolj ali manj držali. Ali kot bi rekel naš selektor Denič: odprli smo se kot rožice. V noči po tekmi z Makedonci sem zaradi adrenalina zaspal šele ob pol petih, nabral pa sem kakšnih pet ur spanja. A za nas starejše je tudi to dovolj.

Breme, ki smo se ga znebili na tekmi proti Makedoncem, se seveda čuti tudi v odnosih in komunikaciji znotraj reprezentance. Toda te zadeve so šle na bolje že po zadnji tekmi skupinskega dela proti reprezentanci Španije, ko smo se igralci v garderobi usedli, pogovorili in dorekli nekatere stvari. Katere? To naj ostane skrivnost. Saj veste, kako pravijo: kar se je zgodilo v garderobi, naj v garderobi tudi ostane. Mislim, da že dolgo ni bilo takšnega krasnega vzdušja v reprezentanci, kot je zdaj – nazadnje je bilo tako v polfinalu SP 2013 v Španiji.

Izlet v puščavo je bil super doživetje in sprostitev, zelo dobrodošla, fina in koristna zadeva. Najpomembneje je, da smo dvorane in hotel vsaj začasno zamenjali za puščavo ter da ekipa ni skupaj le v teh objektih, ampak tudi na drugih lokacijah. Da tako doživimo nekaj novega in nepozabnega, kajti o takšnih dogodivščinah se potem pogovarjamo še nekaj dni in tednov, se jih vedno radi spominjamo in se ob njih tudi dobro nasmejemo. Včeraj smo se torej precej sproščali, od danes dalje pa gremo spet na polno. Smo veseli, srečni in zadovoljni, med prostim dnevom pa smo si spočili glave in napolnili baterije.

A z mojim reprezentančnim »cimrom«, kapetanom Urošem Zormanom, v prostem času seveda še naprej uživava v dosedanjih dejavnostih. To je pitje kavice, poslušanje glasbe, poležavanje in gledanje rokometa na televiziji, saj ne marava nakupovanja po trgovinah in prevelikega izpostavljanja soncu. Skratka, ne počneva nič posebnega in pretresljivega, a vseeno zelo uživava.

Dragan Gajić je po šestih odigranih tekmah najboljši strelec slovenske reprezentance.