Chef's Cu je dogodek, ki vsako leto privablja smučarsko-kulinarične navdušence od vsepovsod, ti pa lahko poleg tekmovanja na smučeh in z avtomobili audi, poskusijo tudi najboljše stvaritve kulinaričnih mojstrov. Idejni vodja šestdnevnega smučarsko-kulinaričnega dogodka je Norbert Niederkofler, šef kuhinje restavracije St. Hubertus z dvema michelinovima zvezdicama.

Med številnimi dogodki je bila bržkone najzanimivejša pozdravna večerja z najboljšimi šefi iz združenja Le Soste, h kateremu se je letos kot prvi slovenski šef priključil Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu, ki domuje na dvorcu Zemono nad Vipavo. Mimogrede, zadnja leta so se italijanskim šefov pridružila še znana imena, kot so restavracija Del Posto iz New Yorka, Mosconi iz Luksemburga, Alain Ducasse iz Monaka, Semifreddi-Mulinazzo iz Rusije in druga.

Novopečeni član združenja Tomaž Kavčič je pripravil na videz enostaven, a – pravijo tisti, ki so ga poskusili – sila okusen krožnik. »Uporabil sem samo tri sestavine: krompir, jajce in beli tartuf. Izpostavil sem najrevnejšo sestavino, torej krompir, toda v štirih tehnikah - kot pire, kremo, sneg in hrustljavega,« je pojasnil Kavčič.