Triindvajsetletni Mariborčan je še tretjič v dveh dneh osvojil točke v svetovnem pokalu, potem ko je bil v točkah tudi na petkovih dveh tekmah, 29. na superveleslalomu in 15. v kombinaciji, ki je za točke štel s superveleslalomom in slalomom. V trideseterico se je 30. mestom uvrstil še en Mariborčan Boštjan Kline (+1,13).

Andrej Šporn je tekmo končal na 39. mestu (+1,28), Rok Perko pa je po dobrem začetku naredil napako in odstopil.

Kosi je s 45 točkami na 81. mestu najvišje uvrščeni Slovenec v skupnem seštevku svetovnega pokala. V smukaški razpredelnici sta dva Slovenca. Kline (22), ki je s 30. mestom osvojil točko, je 36., Kosi (18) pa 40. V smukaškem seštevku z naskokom 127 točk vodi Jansrud pred Parisom. Jansrud (834) se je v skupnem seštevku vodilnemu Avstrijcu Marcelu Hirscherju, ki v smuku ne nastopa, približal na 82 točk.

Prireditelji prestižnega tekmovanja na Streifu so se soočali s številnimi težavami. Zaradi goste megle in slabe vidljivosti so trikrat preložili začetek smuka, nazadnje pa se je zaradi varnosti začel z znatno nižjega starta, brez najbolj vratolomnih in brutalnih delov. Jansrud je za skrajšani, sprinterski, smuk porabil manj kot minuto (58,16 sekunde).

V Kitzbühlu bo v nedeljo na sporedu še slalom.