Poleg Mazejeve in Štuhčeve sta slovenske barve branili Vanja Brodnik, ki je bila 37. (+3,17), in Ana Bucik, ki je bila zadnja, 58. (+8,75). Mazejeva je še naprej prepričljivo vodilna v seštevku pokala; drugouvrščena Fenningerjeva zaostaja za 264 točk.

Tina Maze že večer pred tekmo zaradi bolezni ni prišla na žrebanje startnih številk. V zgornjem delu je bila še konkurenčna najboljšim, saj je imela pori prvem merjenju časa skoraj pol sekunde prednosti pred Gutovo (-0,48), pri drugem osem stotink, pri tretjem pa je že zaostajala 27 stotink. V spodnjem delu je nato v kratkem odseku izgubila skoraj sekundo in pol (+1,77) in podoben zaostanek nato zadržala do cilja.

Najboljša Slovenka na tekmi tako po dolgem času ni bila Črnjanka, ampak Štuhčeva. Mariborčanka v tej sezoni še ni bila pod dvajsetim mestom, v deseterici pa je bila nekdanja mladinska svetovna prvakinja doslej v karieri štirikrat. Na svetovnih prvenstvih je bila najvišje pred dvema letoma v Schladmingu, kjer je bila šesta v superveleslalomu, lani v Sočiju pa je bila deseta na olimpijskem smuku.

Vonnova šele triindvajseta

Američanka Lindsey Vonn je bila šele 23. (+2,08). Startala kot 22. in bila na prvih dveh merjenjih nekoliko počasnejša pod Mazejeve, sredi proge pa je na strmini napravila veliko napako, nekaj časa drsela po snegu, z zadnjimi močmi se je še dvignila in ujela naslednja vratca. Rešila se je padca, obenem pa izgubila skoraj dve sekundi in s tem tudi možnost, da bi zabeležila tretjo zmago v nizu. Ostala je prva v posebni smukaški razvrstitvi, Mazejeva je četrta s 120 točkami zaostanka.

Presenečenje dneva pa je pripravila Mikloseva. Šestindvajsetletna Madžarka je ne le, da je prvič stopila na zmagovalne stopničke pokala, ampak se je šele drugič v karieri prebila med prvo deseterico. Prvič ji je to uspelo v začetku marca lani, ko je bila peta na smuku v Crans Montani. Tokrat je v Romuniji rojena tekmovalka madžarskega rodu, ki zaradi treningov večino časa preživi v Avstriji, dosegla prvo uvrstitev med prve tri za Madžarsko v tem tekmovanju.

Domače gledalce je razveselila 23-letna Gutova, ki je branilko velikega kristalnega globusa Fenningerjevo ugnala za dobre tri desetinke in Švici v St. Moritzu priborila prvo zmago po letu 2001. Zabeležila je svojo dvanajsto zmago v pokalu in prvo v smuku.

V nedeljo bo v St. Moritzu še superveleslalom, kar bo zadnja tekma pred svetovnim prvenstvom, ki bo februarja v Vailu v ZDA.