Dogodek se je letos pričel z okroglo mizo, katere tematika je bila vezana na pomembnost, beleženje in priznavanje neformalno pridobljenega znanja. Zorko Škvor, predstavnik Urada RS za mladino je ob tej priliki povedal: »Nefiks gradi na kredibilnosti neformalnega znanja, posledično pa je lahko celoten mladinski sektor bolj kredibilen«.

»Samostojno delo na področju, ki te veseli močno pretehta znanje pridobljeno v formalnih okvirjih izobraževanja« je o pomenu neformalno pridobljenega znanja za svoje področje povedal Andraž Vrhovec , ki je sam zelo uspešno začel s strart–up podjetjem Koofr. Saša Miladinovič, predstavnik podjetja Si.mobil, ki je navzočim ponudil kar nekaj koristnih napotkov pri zaposlovanju, pa meni, da bi mladi morali pogosteje kadrovikom pokazati izpise iz Nefiksa.

Dobitnica zlatega priznanja Teja se tega dejstva že zaveda: »Priznanje je prvi korak k temu, da nekdo opazi kaj vse počnem poleg tega da študiram in mogoče da mi bo to koristilo tudi naprej pri iskanju zaposlitve«. Tin Kampl, novoizvoljeni predsednik Mladinskega sveta Slovenije verjame, da mladi lahko kompetence, ki so potrebne za zaposlovanje, pridobijo tudi v mladinskih organizacijah: »Potrebno je vključevanje v različne oblike mladinskega dela in s tem neformalnega izobraževanja, saj to dokazano prinaša prednost mladim pri zaposlovanju«. S čimer se strinja tudi predstavnica Mladinskega centra Zagorje, prejemnika zlatega priznanja, Tjaša Polc: »V lokalnem okolju se vedno več mladih na nas obrača z namenom pridobivanja neformalnih izkušenj, saj so spoznali, da aktivna participacija - prinaša prednost pred vrstniki v borbi za delovna mesta.