Kakšno je vaše zdravstveno stanje?

Na srečo ne gre za mečno mišico, ampak stransko. Že na tekmi z Belorusijo, ko sem si zvil gleženj, sem v njej začutil rahlo bolečino, zato sem opravil terapijo, a se je mišica očitno še bolj zategnila. A ni nič hujšega, zato verjamem, da bo krč popustil in bom nared za Špance.

Pred zadnjim krogom je Slovenija v igri za prvo, drugo ali tretje mesto.

Smo v enakem položaju, kot smo bili pred zadnjo tekmo v skupinskem delu s Srbijo na SP 2013 v Španiji. To pomeni, da imamo vse v svojih rokah in da sami odločamo o svoji usodi. Pred dvema letoma so prav tako bila v igri vsa tri mesta, razlika je le, da smo takrat imeli štiri zmage na štirih tekmah, zdaj pa imamo tri in en poraz. A kljub porazu s Katarjem smo lahko še vedno prvi v skupini, če Špance premagamo vsaj s tremi goli razlike.

Tekma s svetovnimi prvaki bo najtežja dosedanja preizkušnja v Katarju.

A ne bo velikega pritiska, kot je bil z Brazilijo, ki smo jo morali dobiti. Poleg tega smo bolj vajeni igranja na obrambo 6-0 kot na divjo, globoko in netipično, kot jo goji Brazilija. Prišel je še Cehte in upam, da bomo dosegli kakšen gol tudi od daleč. Imam občutek, da se počasi le dvigamo, čeprav žal prepogosto tudi padamo. Imamo še vedno preveč nihanj v igri, delamo preveč napak, 30 minut dobre igre pa moramo raztegniti na vsaj 45 ali 50. Glavni plus je, da še nismo prikazali prave predstave, ki smo je sposobni, vseeno pa smo v položaju, ki smo si ga želeli: da smo na zadnji tekmi še v igri za prvo mesto v skupini.

A večina predstav v Katarju ne vzbuja prevelikega optimizma.

Proti Čilu smo rutinirano opravili nalogo in zmagali s plus 13. Proti Belorusiji smo imeli fantastičen prvi polčas, drugega pa slabšega, saj ni možno šestdeset minut igrati na vrhunski ravni, a smo tekmo mirno pripeljali do konca. S Katarjem smo ga preveč lomili, da bi se lahko razpletlo drugače. Kljub njihovi divji in agresivni obrambi smo proti Brazilcem občasno prikazali dobro igro in kakovost, čeprav smo naredili preveč neumnosti. A Brazilcev ni nihče nadigral – niti mi, niti Katar, niti Španija, čeprav so vse tri tekme izgubili.

Po koncu tekme s Španci še ne bo znan nasprotnik v osmini finala, kajti v skupini B je skoraj vse odprto.

Najpomembneje je, da nismo četrti in da smo se tako izognili Hrvaški. Makedonci imajo podporo z vseh strani, takšno in drugačno, Tunizijci bodo igrali v polni dvorani in na krilih evforičnih navijačev, medtem ko so Avstrijci na vseh teh področjih še najšibkejši, čeprav tudi na SP dokazujejo kakovost. Po slogu igre in mentaliteti bi nam najbolj ustrezali Avstrijci. A ko bo že jasen vrstni red v naši skupini, bodo na tekmi Makedonija – Avstrija, ki neposredno odloča o drugem in tretjem mestu, mogoče malo »štelali«, kdo se bo v osmini finala izognil Katarju. dek