»Videti je, kot da bitka še ni končana,« je na twitterju zapisala Lucy-Anne Holmes, ustanoviteljica kampanje No More Page 3. »Hvala The Sun za vso publiciteto, ki smo jo v zadnjih dneh prejeli. Se vidimo jutri,« je še dodala. Poslanka laburistov Stella Creasy je vrnitev »nagic« komentirala: »Sun spet izdaja svojo tretjo stran? Vse skupaj spominja na pijanega tečnega strica na poroki, ki ne razume, kaj mu ostali želijo povedati. In ozračje je nesproščeno.«

»Po umiku nagih deklet s tretje strani, se je zdelo, kot da smo po dolgem času zadihali s polnimi pljuči … in zdaj udarec v obraz,« je dodala Julia Churchill, ena izmed podpornic omenjene kampanje.

Ugibanja ali resnica?

Vodja oddelka za odnose z javnostmi Dylan Sharpe je na twitterju pojasnil: »Rekel sem, da so to le ugibanja in da ne verjemite ljudem, ki niso povezani s Sunom. Veliko ljudi bo videti precej smešnih zdaj.«

Komentatorji na družbenih omrežjih so še naprej prepričani, da so fotografijam golih deklet šteti dnevi. Umik so hoteli speljati tiho, vendar je Guardian hitro razkrinkal njihove načrte. Nekateri so zdaj prepričani, da so fotografijo »namenoma« vrnili nazaj v časopis.

Da je stran zastarela je pred časom ugotovil tudi lastnik tabloida Rupert Murdoch, ki naj bi že podpisal namero o spremembi.