Podaljšano spanje (dovoljeno do desetih), zajtrk, sprehod, videoanaliza Brazilije, kosilo, počitek in večerni trening – takšna sta bila noč in včerajšnji dan za slovenske rokometaše po porazu s Katarjem (29:31). Večina v reprezentanci (na čelu s selektorjem Deničem) je zaradi zmage gostiteljev upravičeno spala slabo, odlično pa naturalizirana ekipa selektorja Valera Rivere. Takoj po koncu tekme so morali katarski rokometaši hitro z igrišča v garderobo, kajti svoj prihod iz fantastičnega prostora na tribuni za posebne goste je napovedal emir Tamim bin Hamad Al Thani, prvi mož države. Ob nenormalnih varnostnih ukrepih med njegovim prihodom in v garderobi so bili igralci zaradi visokega in nepričakovanega obiska zelo živčni, a ne za dolgo. Razlog je bil denar, kajti po nagovoru je emir vsakega med njimi za zmago proti Sloveniji nagradil s 100.000 dolarji.

Med tistimi slovenskimi igralci, ki so včerajšnje dopoldanske ure preživeli drugače kot ostali, je bil tudi krožni napadalec Blaž Blagotinšek. Zaradi tiščanja v prsnem košu ga je reprezentančni zdravnik dr. Sašo Djurič odpeljal na pregled, obremenitveni test in EKG. Pokazalo se je, da je vse v redu, še več, glede na obremenitvene teste je član Celja Pivovarne Laško vrhunsko pripravljen. »Morebiti je za tiščanje kriva manjša živčnost zaradi velikega tekmovanja, a to je normalen pojav. Bundalo? Sanacija poškodbe je pri koncu in trenira na polno, selektor pa bo odločil, na kateri tekmi mu bo dal priložnost,« je pojasnil dr. Sašo Djurič, ki je prav na dan tekme s Katarjem praznoval rojstni dan.

V hotelu Grand Hyatt, kjer biva reprezentanca Slovenije, Djurič včeraj dopoldan še ni vedel za rezultate magnetne resonance, s katero so v tistem času v Sloveniji pregledovali Klemena Cehteta. »V torek je stoodstotno opravil vsa testiranja v fitnesu, magnetna resonanca pa bo pokazala, ali se je poškodba mečne mišice kaj zmanjšala. Prepričan sem, da bo vse v redu,« je napovedal ob najinem dopoldanskem srečanju. Njegova napoved je bila pravilna, kajti čez nekaj ur je prispela dobra novica, da je zdravniška služba Cehtetu (zaradi edema mišice je bil skoraj en teden deležen posebnih terapij) prižgala zeleno luč in da se bo reprezentanci pridružil že danes.

Na včerajšnjem večernem treningu, ki so ga prireditelji popoldan iz dvorane Duhail, v kateri bo tekma z Brazilijo, nepričakovano preselili v eno od dvoran, v katerih se ne igrajo dvoboji na SP, so se Slovenci že osredotočili na Brazilce. »Vsaj na papirju se zdi Brazilija lažji nasprotnik kot Katar, a po porazu z gostiteljem je današnja tekma za nas postala odločilnega pomena. Če bi ugnali Katar, bi se lahko bolj osredotočili na zadnjo tekmo proti Španiji, po novem scenariju pa moramo nujno ugnati Brazilce, potem pa se s Španci udariti za prvo mesto. Vse imamo še vedno v svojih rokah, tudi prvo mesto, kar je najpomembneje,« ocenjuje Jure Dolenec. Z osmimi goli (od teh sedem v drugem polčasu) prvi strelec Slovenije proti Katarju in za Draganom Gajićem (27) najboljši strelec Deničeve čete (16) v dosedanjem delu SP poudarja: »Ne glede na to, ali bomo prvi, drugi ali tretji v skupini, to bistveno ne spremeni zadeve. V vsakem primeru bo potrebno zmagati v osmini finala, v četrtfinalu pa tako ali tako naletiš na nosilca. Proti Braziliji pride v poštev le zmaga.«

Le gol manj kot Dolenec je proti Katarcem dosegel Luka Žvižej, ki je zadel sedemkrat v devetih poskusih. Manjšo črno piko si je prislužil le zaradi 58. minute, ko mu je ob minimalnem zaostanku Slovenije (28:29) vratar Stojanović ubranil strel z levega krila in preprečil izenačenje. »Živemu človeku se vse zgodi, od dobrega do slabega. Niti kar se tiče poraza proti Katarju ni nobenih razlogov za paniko. Le poglejte Dance, ki so v prvem krogu le remizirali z Argentino, naslednjega nasprotnika pa povozili za dvajset golov,« meni Luka Žvižej, ki pred tekmo z Brazilci napoveduje: »Kar je bilo, je bilo, na to moramo vsi pozabiti in dvigniti glave, kajti prvenstvo je še dolgo. Proti Braziliji moramo iti na polno in po zmago. So bolj divji na igrišču, treba se bo – rečeno v boksarskem žargonu – postaviti v gard in trdo oddelati vseh šestdeset minut.«