"Tim Kevin Ravnjak nam je dal dodaten veter v hrbet, vsekakor je to zelo dobro za slovensko deskanje, tudi za nas, ki nastopamo v paralelnih disciplinah," je bil zadovoljen, da Slovenija tudi to svetovno prvenstvo zagotovo ne bo zapustila brez kolajne, Jernej Demšar, eden od slovenskih tekmovalcev, ki bodo tekmovanje začeli v četrtek s paralelnim slalomom, a ne v Kreischbergu, kjer je pred 12 leti Dejan Košir postal svetovni prvak v paralelnem veleslalomu, ampak v 40 kilometrov oddaljenem Lachtalu.

Poleg Demšarja in branilca naslova iz prejšnjega prvenstva Roka Marguča bodo v ekipi še najbolj vroč slovenski deskar v tem trenutku Žan Košir, dobitnik dveh olimpijskih kolajn iz Sočija, ter mlajša Jure Hafner in Tim Mastnak. Po odločitvi odbora za deskanje pri Smučarski zvezi je iz ekipe izpadel izkušeni Rok Flander, ki bo tako nastopil le v veleslalomu. Edina slovenska predstavnica bo Gloria Kotnik.

Največja pričakovanja od Koširja in Marguča

Oči slovenskih navijačev bodo zagotovo najbolj uprte v Koširja, ki je na letošnjih tekmah svetovnega pokala zmagal in bil dvakrat drugi, ter Marguča, ki kljub nekoliko slabšim dosežkom v sezoni, v kateri je dosegel najvišjo uvrstitev s četrtim mestom, ni vrgel puške v koruzo. Po treningu je bil Laščan tudi bolj razpoložen od gorenjskega kolega, pravi, da mu proga ustreza, da je v podobnih razmerah vadil na Rogli, od koder je od slovenskih reprezentantov prišel kot zadnji.

Marguč z boljšimi občutki kot Košir

"Drugi so prišli v nedeljo, jaz v ponedeljek, tako da sem izpustil prvi trening veleslaloma. A nič ne de, veleslalom so tako ali tako vadili na drugi progi, današnji slalom pa na progi, kjer bo tekmovanje. Jaz sem bil že pred mesecem tu v Lanthalu na treningu, je pa res, da so bile takrat drugačne razmere. Smo pa na Rogli našli podobno progo, kjer smo se po mojem mnenju dobro pripravili. Proga mi zagotovo ustreza, tudi za zaradi svoje ekstremne dolžine. Telesna pripravljenost je namreč moj plus, ki se letos ne kaže v taki meri kot prej, ko sta bila v izločilnih bojih na sporedu dve vožnji. Danes sem imel na treningu na trdi, ledeni progi odlične občutke, upam, da jih bom prinesel tudi na tekmo," je optimističen Marguč.

Za razliko od njega pa najboljših občutkov ni imel Košir, z zmago in dvema drugima mestoma najboljši deskar sezone. "Če bom vozil tako kot danes na treningu nimam nobenih možnosti. A pravih občutkov nisem imel tudi na prejšnjih tekmah, na katerih sem bil na koncu odličen, in to me tolaži. Računam, da bom do četrtka pravi, prav mi bo prišel dan počitka, potrebujem nekaj svežine. V osnovi menim, da sem bil v lanski sezoni bolje pripravljen, zato je pri meni prisotna razlika v napovedih. Lani pred olimpijskimi igrami sem bil veliko bolj optimističen, letos sem bolj previden, tako bo tudi pred svetovnim prvenstvom. Lahko rečem, da tudi uspehov ne dojemam tako, kot sem jih nekoč," na prizorišču po treningu ni bil najbolj razpoložen za pogovor eden od slovenskih junakov.

A je vendarle še zmogel nekaj besed, ki napovedujejo, da se slovenskim navijačem (pričakuje, da ga bodo vsaj v petek na veleslalomu bodrili v podobnem številu kot pri zmagi v Bad Gasteinu) kljub slabšemu razpoloženju ni treba bati, da v četrtek in petek, ko bosta na sporedu paralelni tekmi, ne bi bil pravi.

"Danes se je videlo, da mi manjka voženj na tako zahtevnih terenih, kot je tu. V Lahtalu sem sicer že tekmoval na evropskem pokalu, a mi je proga ušla iz spomina, tako da nisem vedel, kako se naj jo letim. Ampak na koncu sem dojel in to je najbolj pomembno," je z glasom, ki opozarja na prehlad, dejal Tržičan, ki trdi, da bo tekmo vzel kot vsako drugo (seštevek svetovnega pokala mu je celo bolj pomemben kot svetovno prvenstvo), tako da posebnega pritiska ne čuti.