Verjetno nihče ni pričakoval, da bo imela Slovenija že ob polčasu devet golov prednosti (17:8).

Prvi polčas je bil fantastičen. V napadu smo bili učinkoviti, obramba pa je bila skoraj za petico. No, za oceno štiri in pol pa zanesljivo. Seveda so bile še malenkosti, ki niso bile dobre, na primer ta, da bi lahko še bolje zapirali šestmetrsko črto. Obrambo na sredini bi morali še bolj zgostiti, saj imamo igralsko širino v tem elementu. Preveč je bilo beloruskih strelov s črte, smo pa dobro ustavili Sergeja Rutenko.

V prvem polčasu je Slovenija dobila le osem golov, v drugem kar 21. Zakaj?

Rokomet se ne igra le 30 minut, ampak 60. Ko ob polčasu vodiš za devet golov, je normalno, da ni več vrhunske zbranosti in da podzavestno malce popustiš. Na začetku drugega dela je prišla kazen v obliki treh zaporednih golov, a smo se hitro prebudili. Tekmo smo rutinirano pripeljali do konca, čeprav je 21 prejetih golov v drugem delu in 29 na tekmi preveč. Še posebno, ker Belorusija ni ekipa iz svetovne špice. Tekmeca moramo spustiti na največ 25 golov, to je naša »norma«, kajti vsaj toliko smo jih tudi sposobni doseči in zmagati.

Verjetno imate zaradi svoje predstave proti Belorusiji razlog za zadovoljstvo.

Oceno prepuščam selektorju, novinarjem, navijačem. Moral bi obraniti kakšno žogo več, kajti nekatere so končale v golu, čeprav sem bil prepričan, da sem jih ustavil. A žoga pri strelih dobi posebno rotacijo in jo je še težje ustaviti. Malo mi je žal, da nismo zmagali z višjo razliko, čeprav ni pomembna. Pomembni sta točki in to, da se iz tekme v tekmo dvigujemo. Nedelja brez tekme nam je prišla zelo prav po dveh zaporednih tekmah v dveh dneh, glavno pa je, da imamo štiri točke in da se ni nihče poškodoval.

Danes Slovenijo čaka Katar, ki ima v vratih vrhunski dvojec, Danijela Šarića in Gorana Stojanovića.

Mislim, da sta najmočnejši vratarski dvojec na SP in najpomembnejši člen Katarcev, čeprav imajo domačini še nekaj vrhunskih igralcev v polju. Sta odlična in izkušena. Verjetno tudi selektor Rivera pričakuje, da bosta skupaj zbrala na tekmo od 15 do 20 obramb. Obeta se zanimiv dvoboj med vratnicama, s Primožem Proštom pa drživa kontinuiteto dobrih obramb, kar je najpomembneje, zato smo lahko glede tega mirni.

Se bojite, da bi lahko sodnika pomagala Katarju proti Sloveniji?

Upam, da z njune strani ne bo kakšne veselice na igrišču. (Smeh) Ne, ne bojim se, saj sem že dovolj star in izkušen ter vajen marsičesa. Poleg tega so sodniki iz čudnih držav, z njimi se ne moreš niti kregati niti jim kaj pojasniti, ker verjetno ne razumejo angleško. Škoda je časa in živcev za prerekanje. Zagotovo bosta dvomljive žoge dodelila gostiteljem, a to je normalno. Tekmo moramo rešiti v svojo korist že pred končnico, s čimer sodnikoma ne bi dali niti možnosti, da pomagata Katarcem. dek