Za nekdanjega mladinskega svetovnega prvaka, danes pa najmlajšega finalista, je to najboljša uvrstitev na velikih tekmovanjih v članski konkurenci. Doslej je bil najboljši v Stonehamu pred dvema letoma, ko je bil 22.

Ravnjak je navkljub bolezni oziroma težavam s kašljanjem, ki ga pestijo od zadnjih priprav na svetovno prvenstvo, svojo nalogo opravil že v prvi vožnji. Dvainosemdeset točk je zbral takoj na začetku, izkupiček pa ga je uvrščal na tretje mesto, za Jamesom in Zhangom. V drugi vožnji sta se pred svetovnega mladinskega prvaka iz Sierre Nevade 2012 in Valmalenca 2014 vrnila še Hiraoka in Avstralec Kent Callister.

Mladi Velenjčan, ki je na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 osvojil osmo mesto, je pred svojim zadnjim nastopom izgubil še eno mesto, pred njega se je vrnil olimpijski in svetovni prvak, Švicar Iouri Podladtchikov. A tam ni zdržal dolgo. Ravnjak je v tretji vožnji še popravil svoj točkovni izkupiček in se z 89,25 prebil na zmagovalne stopničke. Švicar ni bil edini dobitnik olimpijskega odličja, ki je končal za Slovencem. Ravnjaku je v hrbet gledal tudi Hiraoka, ki je v Sočiju osvojil bron, v Kreischbergu je bil peti.

"Navdušen sem nad celotnim dnevom, zelo sem vesel, kar sem pokazal. Zadnji teden in pol sem imel velike težave z zdravjem, zadnje štiri dni ne spim. Imam pomanjkanje energije in koncentracije. Zbral sem se, dal vse od sebe, to se je pokazalo na tekmi. Izvedel sem najboljšo vožnjo, kar sem jo lahko. Počistil sem vse napake iz prve vožnje, za kar so me sodniki nagradili. Ne bi mogel biti srečnejši. Konkurenca je bila huda, še hujša kot na OI. Videlo se je, da so fantje napredovali. V bistvu smo vsi zelo napredovali. Tudi vremenske razmere so nam oteževale zadeve, deževalo je pred in med treningom, tudi med samo tekmo. To je velik dejavnik, ki je vplival na vožnjo. Za vse so bili pogoji enaki. Najboljši so bili tisti, ki pokazali najboljšo vožnjo. Zelo sem srečen," je bil po tekmi zgovoren Velenjčan, ki je bil pred začetkom prvenstva predviden, da nastopi v vseh treh disciplinah; poleg snežnega kanala še v snežnem parku in skokih. A ne bo.

"Kreischberg zapuščam z zelo pozitivno energijo. Zdaj se pa moram iti domov pozdravit in pripravit na druge tekme. Zaradi zdravja bom izpustil ti tekmi. Nisem se niti pripravljal na slopestyle in big air. Moram se pozdraviti in pripraviti na druge tekme snežnega kanala, ki zame zdaj najbolj štejejo," je zaključil zvezdnik slovenskega deskanja prostega sloga.

Poleg zlatih kolajn ima Ravnjak na mladinskem SP še srebro v snežnem žlebu v Erzurumu 2013 in v snežnem parku v Valmalencu 2011. Še do enega drugega mesta je prišel v snežnem žlebu na mladinskih olimpijskih igrah v Kühtaiju 2011.

Zlato v ženski konkurenci je osvojila Kitajka Xuetong Cai, srebro Španka Queralt Castellet, bron pa Francozinja Clemence Grimal.

Preostali Slovenci, ki so v Kreischbergu nastopili v omenjeni disciplini, so svoje delo opravili v kvalifikacijah. Cilka Sadar je zasedla 12. mesto, Tit Štante 24., Filip Kavčič 28., Jan Kralj pa 31.