Neureuther osvojil še 11. zmago v svetovnem pokalu

Drugo mesto je na tekmi v švicarskih bernskih Alpah pripadlo Italijanu Stefanu Grossu, ki je bil dve desetinki sekunde počasnejši od Neureutherja, tretje mesto pa je osvojil Norvežan Henrik Kristoffersen z zaostankom 44 stotink sekunde.

Tridesetletni Neureuther je osvojil še 11. zmago v svetovnem pokalu. Na prvo mesto se je zavihtel s petim časom prve vožnje. Bil je drugi najhitrejši v finalu, tik za obetavnim Avstrijcem Michaelom Mattom, ki se je na 16. mesto zavihtel z 29. v prvi vožnji in s startno številko 63.

Tako Gross, zmagovalec slaloma v Adelbodnu, kot Kristoffersen, zmagovalec uvodnega slaloma v Leviju, nista bila kos odličnemu Nemcu, a sta ubranila izhodišči s prve proge. Šved Mattias Hargin pa je s prvega po prvi vožnji zdrsnil na šesto mesto. Pred Harginom sta se na četrto in peto mesto uvrstila Francoz Alexis Pinturault in Rus Aleksander Horošilov, ki odlične vožnje kaže s pomočjo slovenskega trenerskega znanja.

''Druga vožnja mi je res uspela''

Neureuther je po Madonni di Campiglio vpisal še drugo slalomsko zmago v tej zimi, v kateri je bil skupno že petkrat na slalomskih stopničkah, v Adelbodnu pa je odstopil. "Druga vožnja mi je res uspela, lahko rečem, da je bila brezhibna, saj bilo vse optimalno," je dejal Nemec, ki je po prvi vožnji čutil nekaj nelagodja v hrbtu.

Nemški alpski smučar je znova prevzel vodstvo v posebnem seštevku discipline, avstrijskega tekmeca je prehitel za 44 točk. V skupnem seštevku ni bilo sprememb. Kljub ničli je Hirscher, dobil je slaloma v Aareju in Zagrebu, ubranil 212 točk prednosti pred prvim izzivalcem, saj Norvežan Kjetil Jansrud v slalomu ne tekmuje, kar pa se lahko spremeni že po nedeljskem smuku, na katerem je Jansrud eden izmed favoritov za zmago. Hirscherju sta se v skupnem seštevku na tretjem mestu približala nemška tekmovalca Neureuther in Fritz Dopfer, ki zaostajata 294 točk.

Slovenca brez točk

Slovenca Matic Skube in Štefan Hadalin sta bila prepočasna za finale. Slalomski črni niz slovenske moške vrste se je tako nadaljeval tudi v Wengnu s še šesto slalomsko ničlo v tej sezoni.

V nedeljo bo v Wengnu po spremembi sporeda zaradi slabega vremena še smuk, na katerem bodo nastopili tudi štirje Slovenci Andrej Šporn, Rok Perko, Boštjan Kline in Klemen Kosi.