Filma Birdman in Grand Budapest hotel sta tudi med nominiranci za najboljši film, v tej kategoriji pa se za zlat kipec ameriške Akademije za filmske umetnosti in znanosti potegujejo še filmi American Sniper, Fantovska leta, Igra imitacije, Selma, Teorija vsega in Whiplash.

Za režijo so nominirani Alejandro Gonzalez Inarritu (Birdman), Richard Linklater (Fantovska leta), Bennett Miller (Foxcatcher: Boj z norostjo), Wes Anderson (Grand Budapest hotel) in Morten Tyldum (Igra imitacije).

Za zlat kipec za najboljšo žensko glavno vlogo se potegujejo Marion Cotillard za vlogo v filmu Dva dneva, ena noč, Felicity Jones za vlogo v filmu Teorija vsega, Julianne Moore za Še vedno Alice, Rosamund Pike za Ni je več in Reese Witherspoon za vlogo v filmu Divja.

Za najboljšo moško glavno vlogo so nominirani Steve Carell za vlogo v filmu Foxcatcher: Boj z norostjo, Bradley Cooper za film American Sniper, Benedict Cumberbatch za Igro imitacije, Michael Keaton za vlogo v filmu Birdman in Eddie Redmayne za vlogo v filmu Teorija vsega.

Za žensko stransko vlogo so nominirane Patricia Arquette (Fantovska leta), Laura Dern (Divja), Keira Knightley (Igra imitacije), Emma Stone (Birdman) in Meryl Streep (Zgodbe iz hoste).

Za oskarja za najboljšo moško stransko vlogo se potegujejo Robert Duvall (Sodnik), Ethan Hawke (Fantovska leta), Edward Norton (Birdman), Mark Ruffalo (Foxcatcher: Boj z norostjo) in J.K. Simmons (Whiplash).

Nominirance so predstavili režiserja Alfonso Cuaron in J. J. Abrams, igralec Chris Pine ter predsednica ameriške Akademije za filmske umetnosti in znanosti Cheryl Boone Isaacs. Nominirance so razglasili v 24 kategorijah.

Podelitev zlatih kipcev, že 87. po vrsti, bo 22. februarja v gledališču Dolby v Hollywoodu. Gostil jo bo Neil Patrick Harris.